Therese ordnet saken

HEDER: Therese Johaug dukket opp for å hedre Harald Jordet.      foto: inger mali dalen

HEDER: Therese Johaug dukket opp for å hedre Harald Jordet. foto: inger mali dalen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Harald Jordet var i Falun og ikke i Sætershallen da han søndag kveld ble utnevnt til æresmedlem i Tolga idrettslag. Men i Falun dukket selveste Therese opp - med diplomet i hånden!

DEL

 - Snakk om å bli tatt skikkelig på senga. Det er sjelden jeg blir satt ut, men dette var desidert på grensen. Det er i hvert fall en utnevnelse jeg kommer til å huske livet ut, sier skientuasten, trygt tilbake i hverdagen etter opplevelsesrike dager i Falun.


Jordet har i ettertid nøstet og funnet ut hvordan denne «seremonien» kom i stand.


– Æresbevisningskomiteen med Gudny Hagen Bakken i spissen visste at jeg kom til å være i VM denne årsmøtehelgen. Og via kontakter og kjentfolk klarte de å få med seg selveste Therese på laget. Ganske utrolig når en vet hvor skjermet disse utøverne er. Og uten at jeg visste det var det fru Inger Mali som hadde smuglet med seg diplomet. Uansett; totalt overraskende og veldig moro var det. Og når det gjelder Gudny; hun er jo ikke sann!
- Og det ble ikke bare diplom, det ble klem av skidronningen også?
- Jepp, jeg stjal meg til det, humrer 57-åringen, selv en svært habil skiløper med blant annet 30 merker i Birkebeiner'n.


I begrunnelsen han fikk overrakt av Therese, er det lagt vekt på både hans sportslige prestasjoner og hans jobb som leder, trener og pådriver i idrettslaget.


- Harald er en typisk lagspiller som ivrer for godt miljø og bredde. Hans engasjement er uten grenser, og han sier aldri nei når det gjelder dugnad og hjelp. På anleggsfronten har han vært en krumtapp i kraft av både engasjement og fagkunnskap. Han har vært leder i Egebergkomiteen i 10 år og har sittet som skigruppeleder i to fireårsperioder. Det er en fortsatt svært aktiv person vi utnevner til æresmedlem, heter det blant annet i begrunnelsen.
Om en liten måned går han for sitt 31. birkebeinermerke.