Gå til sidens hovedinnhold

Tildeling av Drømmenstipendet til musikaltalentet Tiril Sophie ble markert foran fullsatt Elden-amfi

Under årets siste Elden-forestilling ble den gjeve tildelingen markert. - Det var veldig rørende å få oppleve dette der hvor alt startet, forteller den lovende stjerna.

Tiril Sophie Randen Ramberg fra Tynset startet sin karriere innen musikal og teater allerede som 6-åring da hun spilte Lille-Ellen i Elden. Senere har hun gitt liv og kraft til flere av musikkteaterets sterke kvinneskikkelser. Prestasjonene i Elden åpnet også dørene til Operaen i Kristiansund for henne og tidligere medskuespiller i Elden Oda Isabella Smit Ødegaard, hvor de begge fikk sentrale roller i oppsetningen av "Spelemann på taket".

800 søkere

Selv beskriver Tiril Elden som "stedet det startet". Det skulle derfor bare mangle at det var der markeringen av tildelingen hennes skulle finne sted. Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk tipping hvor en totalpott på 1,5 millioner kroner deles ut til 50 unge talenter innen kunst og kultur.

Dette var første gang Tiril søkte på stipendet og konkurrerte med 800 andre håpefulle.

- Å komme gjennom et slikt nåløyet gir meg jo ekstra motivasjon til å fortsette. Pengene kommer jeg til å bruke på skole, sangtimer og dansekurs. Det er dette jeg vil drive med, understreker hun.

Koronaforsinkelse

Riktignok fikk hun den gledelige nyheten om at hun var en av de 50 vinnerne allerede i mars, men på grunn av korona har det ikke vært mulighet å markere tildelingen før nå. Det gjeve stipendet ble overgitt med ordføreren og lederne av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping tilstede.

Les også

Tiril Sophie (19) får Drømmestipendet: - Min store drøm er å bli musikalartist

- Jeg visste at tildelingen skulle markeres under Elden, men jeg visste ikke hvordan. Det var veldig rørende å stå der under årets siste forestilling sammen med alle de jeg jobber med i Elden å føle at alle heiet på meg, forteller hun.

Selv understreker hun viktigheten av lokale, profesjonelle produksjoner for regionens talenter og for deres videre karriere.

- For meg har Elden vært springbrettet. Å få jobbe med rollene som Kristine og Ellen i en så stor produksjon som Elden har vært utrolig lærerikt, og hjulpet meg på veien mot dit jeg vil. Det var også gjennom arbeidet med Elden og koreograf Arne Fagerholt at vi fikk rollene i Spelemann på taket. Å få være med i slike oppsetninger med profesjonelle koreografer og regissører er viktig for lokale talenter, mener stipendvinneren.

Les også

Oda (23) og Tiril (17) klar for premiere fredag: – Stas å få muligheten

Kommentarer til denne saken