For Rørosmeieriet har Rørosmartnan vært en uke for å bygge relasjoner, som det er for mange bedrifter på Røros. I år blir dette naturlig nok ikke noe av, så meieriet har tatt initiativ til å markere uka på et litt annet vis.

- Vi gleder oss veldig til å kunne presentere TuVeia. De har laget en låt spesielt for Rørosmeieriet, til jubileumsfesten vi skulle hatt, som nå blir urframført her den 16. februar. Det blir stas, sier Lund, og forteller at Kristian Bredalslien, et av medlemmene i bandet, tidligere har hatt sommerjobb ved meieriet.

TuVeia er en rap-gruppe bestående av Roar Galaaen Bredalslien, Kristian Galaaen Bredalslien og Bendik Johnsen fra Dalsbygda ”fem jorder sør førr a Therese Johaug”, som de selv sier. Gruppa ga ut sin første låt i 2013, og ble sist sett som en av deltakerne i den siste delfinalen i Melodi Grand Prix i helga.

- Vi synes det er et godt alternativ å gi noe tilbake med en konsert så det ikke blir helt stille rundt martnan, sier meieribestyrer Trond Vilhelm Lund.

- På denne måten gir vi også noe tilbake til kulturlivet som har slitt i dette året, sier prosjektleder ved Rørosmeieriet, Hilde Myhren.

Konsertene resten av uka

Etter Rørosmeieriets konsert tirsdag 16. februar, kommer konsertene som perler på ei snor i det som skulle vært martnasuka. Alle konsertene spilles uten publikum til stede, og direktesendtes på retten.no til disse tidspunktene:

Onsdag 17. februar kl. 15.00: Sønvis spiller hos Kulturminnefondet

Torsdag 18. februar kl. 16.00: Christian Stai Lien og Erik Roll spiller hos Røros bryggeri

Fredag 19. februar kl. 20.00: Ren Røros byr på Copper City Ramblers i Sangerhuset

Lørdag 20 februar kl. 20.00: Glåmos spellemannslag og Rørosbanken byr opp til virtuell dans i Sangerhuset