Torsdag 17. februar åpner Galleri Elgen dørene for å slippe til to kunstnere fra Tynset.

Anita Sletten ble i november 2021 tildelt Tynset kommunes talentstipend, og bruker deler av stipendet til å forberede denne utstillingen. Hun er utdannet innen digital kunst og animasjon fra Høyskolen i Innlandet på Hamar, og har spesialisert seg på digital kunst. Hun har hatt tegning som sin store lidenskap så lenge hun kan huske.

Anita bor på Tynset og er i etablererfasen som selvstendig kunstner og illustratør. I utstillingen viser hun både en hyllest til hjemstedet Tynset og inviterer betrakteren inn i sine egne kreative universer. Hun lar seg særlig inspirere av musikk, natur og samarbeid med andre kunstnere.

Ina Jørgensen har alltid hatt en interesse for fotografering, og da spesielt for makrofotografering (nærbilder). Hun er spesielt glad i denne formen for fotografi fordi en ser detaljer som ellers blir oversett ved første øyekast. Naturen byr på seg selv bare man viser litt interesse, sier hun.

Ina bor på Telneset og har fotografering og maling som en stor hobby. Hun maler abstrakte bilder og syns det er fascinerende at både den som maler bildet og den som ser på det kan ha sine helt egne tolkninger av hva de ser. Fotografering og maling gir henne glede og energi, og planen er å fortsette med dette på hobbybasis.