82 ungdomsbedrifter fra hele landet har kvalifisert seg til NM via fylkeskonkurranser. 2. og 3. mai konkurrerte de om å bli Norges beste i ulike kategorier når Ungt Entreprenørskap arrangerer norgesmesterskap i Ungdomsbedrift på Thon Congress på Gardermoen.

De ble kåret til beste ungdomsbedrift i Fjellregionen under SUM-messa- Under fylkesmesterskapet for Innlandet ble På Hesteryggen UB blant annet titulert med beste markedsføring og beste yrkesfaglige bedrift. Under NM gikk de helt til topp i kategorien Lærerstudentenes pris for beste læringsutbytte med en førsteplass.

– På hesteryggen UB fra Storsteigen vgs. vant kanskje den viktigste prisen av alle – nemlig lærerstudentenes pris for Beste læringsutbytte. For å drive ungdomsbedrift handler jo nettopp om læring! I denne kategorien var alle ungdomsbedriftene på NM med, så det er en stor prestasjon av jentene fra Storsteigen vgs. å få denne utmerkelsen. Gratulerer til både elever og lærer! skriver Ungt Entreprenørskap Innlandet på sin nettside.

Holdt ridekurs

– Vi satte i gang med et seks ukers ridekurs, hvor hovedfokuset var å formidle vår kunnskap og å rekruttere unge ryttere som ønsker å videreutvikle seg, fortalte bedriften til Arbeidets Rett tidligere da de presenterte bedriften i en pressemelding.

De mener det unike med en ungdomsbedrift er at de er unge skapere, og at kommunikasjonen og forståelsen er mellom dem og elevene er enkel og troverdig.

Juryens begrunnelse: Elevene så et behov for en tjeneste og startet ungdomsbedriften på eget initiativ. De hadde en skikkelig kræsj i samarbeidet, men lærte masse av dette og kom styrket ut av det. De har hatt stort læringsutbytte innen blant annet HMS, sosial bærekraft og rolle- og ansvarsfordeling i bedriften.

En annen lokal pallplass ble det i Jord-fjord-bord prisen hvor Gardsprodukter UB, ungdomsbedrift også fra Storsteigen, fikk en 2. plass.

Norges beste er fra Hvam videregående skole i Viken. HC Sealift UB skal representere Norge under EM i Tallinn 12. -14 juli.