Søndag fikk Holøyen-brødrene og moren unnskyldningen fra ordføreren

ORDFØRER: Ragnhild Aashaug (Sp) er ordfører i Tolga.

ORDFØRER: Ragnhild Aashaug (Sp) er ordfører i Tolga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag kveld møttes familien Holøyen og Tolgas ordfører og varaordfører. Etterpå kom de med en felles uttalelse.

DEL

Ordfører Ragnhild Aashaug har i kveld gitt en uforbeholden unnskyldning til Arvid, Lars Peder og Magnus Holøyen og deres mor.

De møttes i flere timer søndag, og etterpå sendte de en felles uttalelse - fra ordfører i Tolga, Lars Peder Holøyen, Magnus Holøyen, Arvid Holøyen og Liv Melgård. Pressemeldinga sendes til VG, NRK og lokal presse, heter det og den lyder som følger:

- Etter et møte med de tre brødrene Holøyen og Liv Melgård vil ordfører be om en uforbeholden unnskyldning for at Tolga kommune har bidratt til å sette brødrene i denne situasjonen.

- Begge parter er opptatt av at et tilsyn/gransking skal komme for å få avdekket feil som har skjedd. Som ordfører er jeg opptatt av å ivareta brødrenes rettigheter gjennom en dialog, og denne har nå startet. Alle parter skal ta lærdom av det som har skjedd.

- I samråd med familien ber jeg om at vi kan gå videre. Alle innbyggere i Tolga skal være akseptert som den de er, og være like mye verdt. Vi må ta vare på hverandre gjennom å snakke med hverandre i stedet for om hverandre, heter det fra Ragnhild Aashaug i uttalelsen.

Avisa VG som avdekket forholdene rundt brødrene har snakket med både ordføreren, brødrene og moren etter at de møttes søndag. Til avisa sier brødrenes mor, Liv Melgård at både hun og guttene følte at de ble hørt.

– Jeg syns det var veldig bra at hun kom hjem til mamma og sa unnskyld. Det hadde egentlig ingen av oss regnet med, sier yngstesønnen Magnus Holøyen til VG.

Tolgaordfører Aashaug og varaordfører Leif Vingelen besøkte familien på Tolga og var der et par timer søndag kveld, ifølge VG.

Til VG sier ordføreren at hun angrer på at hun ikke sa unnskyld tidligere. – Denne unnskyldningen skulle ha kommet før og det har jeg beklaget overfor familien også.

Liv Melgård sier hun har fått med seg mye av det som skrives på nettet, og til VG sier hun at hun ber folk tenke seg om.

– Det tjener ingen å skrive at hele administrasjonen på Tolga skal ha verge. Jeg skjønner folk skriver i affekt, men jeg ber folk tenke seg om.

Artikkeltags