Nam-nam! Det smakte!

IS: Mathilde Nordvik Skogstad (8) og Ole Nordstad Skogstad (6) smaker på lokalprodusert is fra Lars Jacob Galåen og Røros Is.

IS: Mathilde Nordvik Skogstad (8) og Ole Nordstad Skogstad (6) smaker på lokalprodusert is fra Lars Jacob Galåen og Røros Is. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mathilde Nordvik Skogstad (8) og Ole Nordstad Skogstad (6) syntes det smakte med lokalprodusert is på Lokalmatdagen på Tolga lørdag.

DEL

TOLGA: Mange hadde funnet veien til Lokalmatdagen på Tolga. I de 29 salgsbodene i Gata kunne en få handle blant annet poteter, grønsaker, spekemat, ost, urter, syltetøy, honning, lemse og pjalt, somalisk, syrisk og bosnisk mat. Alt produsert lokalt.

I følge koordinator for arrangementet, Knut Sagbakken så var det om lag 1000 besøkende innom.

-Det er et godt tegn at ingen har ringt, sier Sagbakken mens han er på farten i Gata.

-Det tyder på at det praktiske og det organisatoriske funker bra.

-Tilstrømningen til arrangementet er bra. Vi registrerer mange ukjente folk og det tyder på at mange er interessert i dette. Mange utflyttede er tilbake på weekend-tur til hjemstedet.

Samtidig med Lokalmatdagen på Tolga arrangeres Matstreif i Oslo.

-Det vart en kollisjon med Matstreif i Oslo, men jeg tror ikke det påvirker altfor mye for oss.

Lokalmat på Tolga begynte i 2011, og det var Helge Christie som dro det hele i gang.

-Kommunen hyra inn Helge Christie i starten. Jeg overtok arrangementet som næringssjef i kommunen. De to siste årene er det Tolga bondelag som har vært arrangør. Etter jeg ble pensjonist har jeg fortsatt med dette på dugnadsbasis, sier Sagbakken.


Se også bildeserie fra Lokalmatdagen på Tolga.
(Krever innlogging)


Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken