Gå til sidens hovedinnhold

Tone med ny barneplate. Fredag lanseres den med Røros barnegospelkor

Det er litt over ett år siden strenge koronarestriksjoner ble innført i Norge, nesten over natta. Alle kulturaktiviteter ble avlyst på ubestemt tid. For musikere som lever av å holde konserter og møte folk, ble dette en utfordring.

Men Tone Hulbækmo så muligheter i en annerledes hverdag, og bestemte seg for å skrive musikk til en ny barneplate. Hun har valgt ut kjente dikt fra forfattere som blant annet Andre Bjerke, Alf Prøysen og Inger Hagerup. Til disse diktene har hun skrevet helt nye melodier. På samme måte som diktene er en lek med ord, er melodiene en lek med rytmer, melodilinjer og instrumenter.

Med seg på platen har hun det hun kaller Eventyrorkesteret, med Hans Fredrik Jacobsen i spissen. Bare samlingen av ulike instrumenter som er i bruk på plata, er et lite eventyr i seg selv.

Fredag 7. mai skal platen lanseres på Røros, med konsert i Storstuggu.

Røros Barnegospel har øvd på sangene siden i vinter, og gleder seg stort til å få være med på konsert.

- Dette er tekster og melodier som ungene har storkost seg med å synge, forteller dirigent Hanne Hauge.

De har både ledd og undret seg gjennom øvelsene.

- Hva er det som ligger gjemt i skapet bakenfor skapet? Og hva betyr egentlig en liten krull på tunet? I tillegg til å synge skal koret også for første gang opptre på kam! Vi har latt oss inspirere av lekenheten i sangene og i orkestreringen, og har funnet frem kam og matpapir! Siste torsdag i april hadde Barnegospel besøk av både Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen på øvelsen, for å legge siste hånd på forberedelsene.

Resultatet kan høres i Storstuggu fredag.

Kommentarer til denne saken