I anledning «Verdensdagen for psykisk helse» og foredragsserien «Løsninger i livet» samarbeider psykisk helse og rustjeneste og folkebiblioteket i Holtålen kommune om et arrangement.

- Da kommer Tore Petterson til Rallaren i Hovet med sitt foredrag om det å være annerledes. Han tar også opp temaer som mobbing, stigmatisering, omtanke og empati, opplyser arrangørene.

Petterson tar utgangspunkt i egne erfaringer og deler disse på sin engasjerende måte.

- Petterson formidler også sine tanker til hvordan vi alle kan bidra til et rausere og mere inkluderende samfunn. Han er hyret inn til flere arrangement rundt omkring i landet når gjelder «Verdensdagen for psykisk helse», da hans budskap og foredrag kan knyttes opp mot formålet med denne dagen.

Tore Petterson er kjent fra NRK sin serie «Sofa» og TV2-programmene "Kjendis-farmen" og ikke minst som dommer i "Skal vi danse".

Grethe Fætten fra folkebiblioteket i Holtålen kommune forteller at sju bibliotek i Fjellregionen har fått støtte fra Nasjonalbiblioteket i forbindelse med Bokåret 2019 til et arrangement som var relatert til helse.

- Da psykisk helse og rustjeneste også hadde planer om et større arrangement i forbindelse med den årlige «Verdensdagen» ble vi enige om å samarbeide om et arrangement.

Formålet med «Verdensdagen for psykisk helse» er å øke kunnskap og åpenhet om psykisk helse. Vi har alle ei psykisk helse, og det skal være like lett å snakke om den som den fysiske. Årets tema er «Gi tid».

- Det handler om hvordan vi bruker tiden vår – og oppfordrer oss til å bruke den på noe som er godt for vår psykiske helse. Tid er også oppmerksomhet, det å vise interesse og være tilstede for oss selv og andre er av betydning, sier arrangørene som inviterer til gratis arrangement i Rallaren i Hovet onsdag klokka sju om kvelden.