Endelig, nå kan du kjøre her!

NY VEI: Den nye veien til Olavsgruva er åpnet.

NY VEI: Den nye veien til Olavsgruva er åpnet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Fredag klokka 12 ble veien til Olavsgruva åpnet etter rehabiliteringen som har pågått i sommer.

Det er gledelige nyheter for fastboende og hytteiere som bruker det flotte området som turterreng, og busslaster med turister som besøker Olavsgruva og kulturminnene rundt gjennom hele sesongen.

Mens veiarbeidet har pågått har det vært omkjøring via Glåmos og Viken. Veien er breddet ut, det er lagt nye stikkrenner og fast dekke. Etter det Retten erfarer har noen allerede benyttet anledningen til å teste veien til rulleskitrening. Den som husker gamleveien skjønner at da er det virkelig nye tider på gang!

Denne veien er fortsatt stengt, men nå blir det endelig asfalt

I årevis har Røros kommune og ordfører Hans Vintervold skrevet brev og hatt møter med staten om ansvar, eierforhold og finansiering for å få gjort noe med veistrekningen.

Håper på ny vei i år

Går for grusvei!

– Går for fast dekke (saken fortsetter under bildet)

Nytt håp: Etter mange år med diskusjoner rundt hvem som har ansvaret for veien til Storwartz og Olavsgruva kan det gå mot ei løsning. – Vi håper å sette i gang opprustinga til sommeren, sier ordfører Hans Vintervold. Arkivfoto: Tor Enget

Nytt håp: Etter mange år med diskusjoner rundt hvem som har ansvaret for veien til Storwartz og Olavsgruva kan det gå mot ei løsning. – Vi håper å sette i gang opprustinga til sommeren, sier ordfører Hans Vintervold. Arkivfoto: Tor Enget

Da staten plutselig fraskrev seg etthvert ansvar for noen år tilbak, startet nemlig nok en kamp, ikke bare om penger men også om eierskapet.

Ordfører Vintervold: – En mulig konsekvens er å stenge veien!

Ny behandling

Hans Vintervold understrekte den gang at det ikke kan være tvil om at staten er den riktige eier av veien til Olavsgruva, gjennom at veien er en del av de eiendommene staten overtok fra Kobberverkets konkursbo.

Det blir ingen utbedring av veien til Olavsgruva i år heller

Søker Riksantikvaren om 13 millioner kroner til sju tiltak

Riksantikvaren har da også tatt en stor del av kostnadene med sommerens utbedringer. Det endelige regnestykket får vi komme tilbake til.

Røros kommune opplyser at det muligens blir en formell åpning av hele den lange, nye veien til uka eller senere. Uansett, de fant det heldigvis best å åpne veien når entreprenøren og kommunen mente den var så ferdig at den kan brukes igjen, så får snorklipping eller andre markeringer komme når det kommer. Fredag foregikk fortsatt litt pussing på kanter og slikt, men veien er fullt kjørbar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken