Ber foreldrene bistå ungene på skoleveg under Nato-øvelsen

TRIDENT JUNCTURE: I forbindelse med den store Nato-øvelsen i oktober og november blir det militær aktivitet flere steder i Fjellregionen.

TRIDENT JUNCTURE: I forbindelse med den store Nato-øvelsen i oktober og november blir det militær aktivitet flere steder i Fjellregionen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Situasjonen er som unntakstilstand å regne, skriver Alvdal kommune på sin nettside.

DEL

I ukene 44 og 45 vil alle skoleelever bosatt på vestsida av Glåma og langs Brandvålsveien har rett til fri skoleskyss. Det betyr altså denne uka og neste uke.

Kommunen opplyser at retten til skyss gjelder med ordinære ruter, og at Trønderbilene er gjort kjent med dette, slik at alle som går om bord har fri skyss.

Noen steder kan det bli fullt i bussene:

– Moan-bussen er i utgangspunktet realitvt full, og man må i så fall beregne at noen må stå. Busser og drosjer er i full drift, og det er ikke mer å sette inn på rutene, informerer kommunen.

Kommunen kaller situasjonen under Nato-øvelsen en unntakstilstand, og skriver også at skolene er innforstått med at det kan bli forsinkelser den perioden øvelsen Trident Juncture pågår.

– Det er vanskelig å forutsi hvordan trafikken vil forløpe, så vi vil derfor sterkt anmode foresatte om å bistå sine barn til de respektive stoppesteder/holdeplasser, og eventuelt bli enige om en rullering av følge familier i mellom, lyder oppfordringen fra Alvdal kommune.

Artikkeltags