Etterlyser svar om gangveg på Kvikne

Ber om svar: Merete Myhre Moen (Sp) er ordfører i Tynset og ønsker å komme i kontakt med Statens Vegvesen angående gang- og sykkelveg på Kvikne.

Ber om svar: Merete Myhre Moen (Sp) er ordfører i Tynset og ønsker å komme i kontakt med Statens Vegvesen angående gang- og sykkelveg på Kvikne. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

24. april ba avdelingsdirektør i samferdselsdepartementet, Hans Einar Nerhus, Statens Vegvesen ta kontakt med Tynset kommune i forbindelse med etablering av en enklere gang- og sykkelveg på Kvikne. Ordfører Merete Myhre Moen har ikke hørt noe, og etterlyser nå svar.

DEL

Bakgrunnen for henvendelsen fra Nerhus i utgangspunktet var tre prisanslag på den 5 kilometer lange gang- og sykkelvegen langs riksveg 3 i Kvikne som mangler for å få ferdigstilte helt gang- og sykkelvegsprosjektet i bygda. Statens vegvesen hadde sjøl gjort et på bygging av vegen på 70 millioner kroner, mens det fra en lokal entreprenør var innhentet to andre prisanslag. Et med asfalt til 25 millioner kroner, og et uten asfalt til 20 millioner kroner.

- Vi ber om at Statens vegvesen går i dialog med lokale myndigheter for å se på mulighetene for å planlegge med en enklere standard på en eventuell gang- og sykkelvei. Et billigere prosjekt med akseptabel standard for den bruken som må påregnes vil kunne være enklere å få prioritert inn ved rullering av handlingsprogrammet, sto det i brevet fra Nerhus til Vegdirektoratet.

Nå fire måneder senere har fremdels ikke ordfører i Tynset, Merete Myhre Moen hørt noe, og i en mail til Vegdirektoratet ber hun nå om å få en tilbakemelding.

- Jeg kan ikke se at vi har fått noen henvendelser i denne sammenheng. Jeg lurer derfor på hvilke tanker og planer for fremdrift dere har i saken, skriver hun i mailen som ble sendt 20. august.

Arbeidets Rett har spurt Vegdirektoratet om en kommentar, men de har ikke respondert på henvendelsen.

.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken