Morten Gustu: – Blir litt bitter

Morten Gustu, Koppang Fotballklubb, og Per Inge Sagmoen, Tynset Idrettsforening

Morten Gustu, Koppang Fotballklubb, og Per Inge Sagmoen, Tynset Idrettsforening Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Initiativtaker for TransØsterdalen Morten Gustu reagerer på hvordan Sagmoen framstiller veien fram til endringene av rittet.

DEL

– Det var jeg og Steffan Repshus som var initiativtakere til rittet og vi fikk med oss Tynset IF og Per Inge Sagmoen på ideen. utgangspunktet var et ritt gjennom Østerdalen, det blir det ikke nå. Vi blir litt bitre når det nå blir på denne måten og også på hvordan prosessen er blitt framstilt, forteller Gustu til Arbeidets Rett.

Styreleder i TransØsterdalen Per Inge Sagmoen fortalte tidligere i dag at TransØsterdalen blir endret fra 2018 og at den siste etappen som så langt har gått fra Tynset til Koppang nå skal gå på Tynset: – Nå blir alt på Tynset

– Vi på Koppang ønsket å fortsette som tidligere. Det ønsket ikke arrangørene på Tynset, og satte i møtet vi hadde noe vi oppfattet som et ultimatum, hvor de mente at enten måtte alle tre etappene gå på Tynset eller Koppang. Vi hadde ikke kapasitet til å ta de på Koppang og da blir det slik det nå blir, sier Gustu som også reagerer på at etappen mellom Tynset i og Koppang blir framstilt som mer upopulær enn han mener den er.

– Vi har jo hatt økning i antall deltakere hele veien, og føler at konseptet er godt nok. Vi ville fortsette som tidligere, men det ville ikke Tynset være med på. Når det gjelder det at mange hoppet av etter to etapper i fjor så skyldes det flere ting. Det var kaldt og mange hadde fått i seg saueavføring og var syke.

Gustu beklager at Koppang FK og Koppang generelt nå mister en betydelig inntektskilde.

– Et flott arrangement som nå bare blir bedre

– For en liten klubb som Koppang har dette vært viktige penger og vi opplever det som veldig trist at man mister denne inntektskilden. Hade det ikke vært for Koppang FK og min og >Repshus sin innsats i utgangspunktet hadde det ikke vært noe TransØsterdalen. Vi føler vi har gjort en veldig god jobb, sier han.

– Hva med navnet, kan de fortsette å bruke det?

– Det har vi sagt er helt greit. TransØsterdalen er en merkevare som er bygd opp over tid og som vi ønsker skal bestå.Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags