– Nå blir alt på Tynset

Utvikler TransØsterdalen: I 2018 slipper syklistene å sykle til Koppang, og alle tre etappene under det popoulære terrengsykkelrittet legges til Tynset sier Per Inge Sagmoen, styreleder i TransØsterdalen.

Utvikler TransØsterdalen: I 2018 slipper syklistene å sykle til Koppang, og alle tre etappene under det popoulære terrengsykkelrittet legges til Tynset sier Per Inge Sagmoen, styreleder i TransØsterdalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Terrengsykkelrittet TransØsterdalen dropper langturen til Koppang på søndag. Nå skal alle tre etappene gå på Tynset.

DEL

– Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Koppang FK gjennom de seks årene vi har arrangert TransØsterdalen, så det har ingenting med det å gjøre. Det vi ser er en generell nedgang i påmeldinger til sykkelritt, og vi ønsker å være litt i forkant av utviklingen, sier Per Inge Sagmoen, styreleder i TransØsterdalen.

Fikk TransØsterdalen i julegave!

Arrangørene av TransØsterdalen har hele veien hatt god dialog med syklistene, og Sagmoen forteller at endringen er i tråd med de tilbakemeldingene de har fått fra deltakerne.

Engelsgjerd vant TransØsterdalen

– Det vi har hørt fra syklistene er at den siste etappen har vært for lang og tøff, og at det har vært krevende med tanke på logistikken. Etter målgang i Koppang har de vært nødt til å komme seg til Tynset igjen for å hente bil og annet utstyr I fjor hadde vi 300 påmeldte, av de syklet kun 100 den siste etappen. Det forteller oss ganske tydelig at vi må gjøre noe.

TransØsterdalen har siden oppstarten, og fram til og med 2017, vært et samarbeidsprosjekt mellom Tynset IF og Koppang FK, med Savalen Sykkelklubb som teknisk arrangør.

– Et flott arrangement som nå bare blir bedre

– Det var ikke gitt at alt skulle ende opp på Tynset. Vi hadde en diskusjon om vi skulle satse på Tynset eller Koppang, og når de på Koppang ikke var interessert i hele arrangementet, så ble det her på Tynset. Vi spurte også Koppang FK om de var interessert i å bidra videre, men det var de naturligvis ikke, og det har vi full forståelse for. Det betyr at Tynset IF har tatt over hele arrangementet med Savalen Sykkelklubb som teknisk arrangør, forteller Sagmoen.

Nå blir både start og mål på Tynset alle tre dagene under TransØsterdalen, men når rittet går og hvor traseen til den siste etappen skal ligge er ikke helt spikret.

– Vi sikter oss inn på helgen i uke 25, men kan ikke si helt sikkert at det blir da på nåværende tidspunkt. Både internasjonale og nasjonale terminlister på plass først, og vi får ikke endelig beskjed før etter et møte senere i høst. Vi synes dette er dumt, men slik er det. Når det gjelder traseen for søndagen er vi i full gang med planleggingen.

– Vil denne endringen lokke flere syklister til TransØsterdalen?

– Vi håper det. Rittet har hatt en jevn stigning fra 80 deltakere det første året og til 300 deltakere i fjor, og vi er fornøyd om vi klarer å stabilisere oss på 300 også.Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags