- Vi har gledet oss stort til å slippe de tre neste artistene. Her blir det alt fra gåsehud av trestemte harmonier til headbanging til rock fra 70-tallet. Det blir også magisk stemning fra det unge bandet Lanz Bulldogs fra Gudbrandsdalen. Store muligheter for å oppdage noe nytt og kult når disse bandene entrer scenen, sier festivalsjef Sunniva Brennmoen Strypet.

– Det er spesielt kult å vise frem den fantastiske musikken som blir skapt av band med lokal tilknytning, legger hun til.

Lanz Bulldogs er fjorårets vinner av bandkonkurransen Ubarka, og består av fem unge musikere fra Gudbrandsdalen som deler en felles lidenskap for klassisk rock og country. Repertoaret preges av 50-talls musikk, men også låter fra nyere tid.

Signaturen styrkes med Lars Sylte på sang, og man kan lure på hvor han henter dybden i stemmen, i det han starter å synge. Ingen tvil om at han har hørt mye på Johnny Cash, og bandet spiller både cover og egenprodusert materiale.

I tillegg til Sylte på vokal består bandet av Edvard Gunstad (Banjo, gitar), Hanne Dalen (Bass), Lars Lindvig (Gitar), og Vegard Moen (Trommer).

– Vi gleder oss stort til å spille på Livestockfestivalen i sommer, sier medlemmene i Lanz Bulldogs.

- Cohen ville felt en tåre

Folkbandet Rags & Feathers tar navnet sitt fra Leonard Cohens vakre sang «Suzanne».

Bandet startet opp i 2016 og består av Kjersti Tingelstad (Vokal, fiolin og piano), Rønnaug Tingelstad (Vokal, fiolin og piano), Oddbjørn Austevik (Vokal, gitar og banjo), og Ingeborg Rudland Næss (Cello)

De har tidligere gitt ut et tolkningsalbum av Leonard Cohens materiale, som heter «Sleepy Golden Storm», og som ble svært godt mottatt av anmeldere.

– Så vakkert at selv Cohen ville ha felt en tåre, skrev Tysvær Bygdeblad og har gitt terningkast 6 for albumet, mens Karmøynytt har kalt opptredenen for magisk stemning.

På deres nye album gir Rags & Feathers ut eget materiale, og det er nok en gang duket for 70-talls americana med trestemte harmonier akkompagnert med et varmt og levende lydbilde.

Dedikerte

White Spire er et hardtarbeidende rockeband som spiller bredbeint rock fra 1970- og 80-tallet. Bandet leverer et forrykende liveshow med klassikere fra band som bla. Deep Purple, AC/DC, Van Halen og Guns n’ Roses.

Bandet består av seks dedikerte musikere, med stor aldersspredning (39år) og lang erfaring. Alle jobber knallhardt for at musikken skal låte best mulig.

I 2021 fikk bandet et ytterligere løft med en ny og energisk kvinnelig vokalist i Siri Beate Fossum.

Ellers består bandet av Kristoffer Erlien Hagen (gitar/vokal), Jørgen Gjelten (gitar), Rune Nygårdshaug (bass/vokal), Erland Johaug (tangenter), og Axel Slettan (trommer/vokal).