Vi ha flest mulig opp fra sofaen og ut på tur i naturen

UT PÅ TUR: Folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll (t.v) og banksjef Eivind Langseth vil ha med seg flest mulig opp av sofaen og ut på tur fram til 30. september.

UT PÅ TUR: Folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll (t.v) og banksjef Eivind Langseth vil ha med seg flest mulig opp av sofaen og ut på tur fram til 30. september. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Med Sofakampen ønsker SpareBank 1 SMN å stimulere til økt fysisk aktivitet hos folk. Lokalt skal banken gjennomføre flere små og store tiltak i Holtålen og Røros i løpet av året.

Det første Sofakamp-arrangementet foregikk i Ålen skisenter sist i mars, og nå lanseres "Sofakampen Røros kommune" - et konsept ikke helt ulikt Stolpejakten.

- Vi har definert 50 ulike turmål i kommunen. Ved å laste ned appen "trimpoeng" på telefonen får du opp de ulike turmålene på et kart. Her får du også beskrivelse av turene, avstand og hvordan du tar deg fram til målet, forklarer banksjef Eivind Langseth.

Til forskjell fra Stolpejakten er det ikke satt ut fysiske punkter i terrenget. Målene for turen kan for eksempel være en benk eller en bygning.

- Ved å følge med på kartet på telefonen ser du om du nærmer deg målet. Hvert turmål er angitt med en radius av ulike størrelse. Noen turmål har også bilde. Når du kommer innenfor turmålets radius, får du beskjed om å sjekke deg inn. Du trenger altså ikke gå helt fram til målet, forklarer folkehelsekoordinator Frode Bukkvoll.

Frister med pengegaver

Han og Langseth presiserer at dette er et lavterskeltilbud. Målet er å få som mange som mulig til å benytte seg av det. Og gulrota ligger allerede klar:

- Oppnår vi 5600 besøk, som er det samme som antall innbyggere i kommunen, innen 30. september, så vanker det 10.000 kroner til hver av de tre skolene i kommunen. Pengene skal brukes til å kjøpe inn utstyr som kan spore til økt fysisk aktivitet. Dette burde motivere både elever, foreldre, besteforeldre og alle andre trimglade rørosinger, mener de to.

Tilbudet er allerede godt mottatt. Så langt har over 60 personer vært ute på "jakt".

- Folk må gjerne sende oss forslag til turmål, så legger vi det inn på kartet, sier Bukkvoll.

Gir millionstøtte til gode tiltak som får folk opp av sofaen


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken