Nesten 200 med

SYKKELENTUSASTER: Trekløver som gjerne slår et slag for jobbsykling; sykkelkremmer Håvard Moen, folkehelsekoordinator Sissel Bolstad og syklist og pensjonist Svein Erik Akre Hansen. Foto: Ola Rye

SYKKELENTUSASTER: Trekløver som gjerne slår et slag for jobbsykling; sykkelkremmer Håvard Moen, folkehelsekoordinator Sissel Bolstad og syklist og pensjonist Svein Erik Akre Hansen. Foto: Ola Rye

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sykling gir ikke bare sparte bilkostnader. Den gir også store helse- og miljøgevinster.

DEL

TYNSET: - Og det er det nesten 200 som har forstått her på Tynset. Per i dag har vi over 180 påmeldte på årets Sykle til jobben-aksjon, sier folkehelsekoordinator Sissel Bolstad i Tynset kommune.
Aksjonen skjer i regi av Norges bedriftsidrettsforbund og ble sparket i gang i går. Her i regionen er Tynset eneste deltakerkommune.

Fleksibel og sosial

- Det som er så bra med denne aksjonen, er at den er så fleksibel. I konkurransen kan syklingen byttes ut med både løpeturer, spinning eller en solid økt med hagearbeid. Det går dessuten an å delta både individuelt eller på lag med to til fem deltakere. Det sosiale og lagbyggingen er jo noe av hovedpoenget, sier Bolstad.
- Til og med jeg som er pensjonist og ikke har noen jobb å sykle til, kan være med. Nesten hver dag må jeg en tur på sykkelsetet, enten innendørs eller utendørs, og da blir det gjerne rundt åtte mil i uka, forteller Svein Erik Akre , som tilfedigvis svingte innom Bolstads improviserte pressekonferanse.

Abonnenter uten aiD. Logg på!

Mange premier

Det fristes med flotte premier til dem som registrerer seg.
- Kostnaden er 189 per deltaker, men det er jo fort tjent inn. Dessuten er det gjerne slik at arbeidsgiveren betaler disse kronene. Og premeringen er i hovedsak basert på uttrekking, ikke etter hvor langt en har syklet. Det er bare ett unntak, og det er premeringen til «råtassene». Alle lag som kan bokføre 2.900 kilometer i løpet av de ni ukene aksjonen varer - avstanden Oslo-Madrid - er med i trekningen av en tur til den spanske hovedstaden, reklamerer folkehelsekoordinatoren.

Syklister på 80

Håvard Moen, sykkelekspert hos Alvdal-Tynset Sport, kan melde om stor sykkelinteresse.
- Og det gjelder nær sagt alle aldersgrupper. En del av kundene våre er både 70 og 80 år. Ikke minst har elsyklene bidratt til å øke interessen. Med den lille hjelpemotoren unngår en at det blir for tungt, samtidig som en er i fysisk aktivitet, sier Moen.
Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på til jobbsyklingsaksjonen. Den varer fram til den den 19. juni, og bedriftene kan melde på så mange lag de vil.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken