Gå til sidens hovedinnhold

Glade buss-sjåfører

Trønderbilene overtar mye av Hedmarks busskjøring:

Artikkelen er over 6 år gammel

Her er mye av mannskapet som Trønderbilene skal betjene Nord-Østerdalen og kommunene sørover med de nærmeste årene. Onsdag ble den store busskontrakten markert på Tynset.

Trønderbilene og Hedmark Trafikk inviterte til grillselskap og offisielle taler rundt den store overtakelsen av busskjøring fra 1. juli.

Tynset-ordfører Bersvend Salbu (SV) var svært tilfreds med at «Billaget» igjen har tatt kommandoen innen busstransporten i distriktet, og han er glad for alle arbeidsplassene som nå styres fra Tynset.

– Jeg er skeptisk til anbudspolitikken generelt. Dette er en feil bruk av penger. Samtidig er jeg veldig glad for rat Trønderbilene satser på Tynset. Dette er en god kompetansebedrift med en god stab. Dere i buss og taxi gjør en viktig jobb, sa Salbu før han overrakte blomster til den nye bussgeneralen på Tynset, Trond Egil Kvisten.

Størst i Trønderbilene

Administrerende direktør Vidar Kjesbu i Trønderbilene kunne fortelle at Tynset nå blir den største avdelinga i hele konsernet.

– 160 busser med en omsetning på 210–220 millioner kroner skal styres fra Tynset. Det er kjøring i 11 kommuner i Hedmark, Gudbrandsdalen og Valdres. I tillegg er det to helsebusser, en i Hedmark og en i Oppland, samt kjøring for Forsvaret i Sør-Østerdal, sa Kjesbu.

– Viktig med nærhet

Hedmark Trafikk, et heleid fylkeskommunalt selskap, er kjøperen av buss- og taxitransporten. Administrerende direktør Arne Fredheim, sa at han er glad for at Trønderbilene har hovedsetet sitt på Tynset.

– Den geografiske avstanden er viktig. Det betyr en god og nær dialog med kundene og befolkningen. Det er også viktig at kundene nå møtes med mye nytt bussmateriell. Det betyr også mye for de ansatte å ha stor trivsel og det bidrar til bedre rekruttering, sa Fredheim.

Kommentarer til denne saken