Gå til sidens hovedinnhold

Trondheim avlyser ski-NM – frykter smittespredning

Det blir likevel ikke NM-konkurranser for Therese Johaug og langrennseliten i Granåsen neste helg. Avlyst er også rennene i blant annet skiskyting og hopp.

Arrangementet NM-veka skulle omfattet renn i en rekke vinteridretter. Foruten langrenn, skiskyting og hopp skulle det også vært kjempet om NM-medaljer i hundekjøring, kombinert og curling.

Nå har Trondheim kommune besluttet å avlyse arrangementet. Årsaken er den kraftige smitteøkningen på landsbasis den siste tiden og faren for smittespredning.

NM-veka skulle etter planen gått fra 25. til 28. mars.

Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo var blant utøverne som skulle inntatt Granåsen.

Økt smitte

Avgjørelsen om avlysning er tatt etter råd fra kommuneoverlegen i Trondheim og dialog med idrettens organisasjoner.

Totalt antall personer som skulle vært involvert i arrangementet er rundt 600, inkludert 70 personer fra NRK. De fleste tilreisende ville kommet fra østlandsområdet.

Trondheim kommune opplyser at det var laget gode smittevernprotokoller for arrangementet, og det var også planlagt testing av tilreisende ved ankomst Trondheim eller før avreise fra Oslo.

«I løpet av de siste ukene har imidlertid smittesituasjonen i østlandsområdet utviklet seg i alvorlig retning med et raskt økende smittetall. Det utfordrer kapasiteten for testing og smittesporing, og det blir svært krevende å få/ha kontroll over smitteveiene», skriver kommunen.

Ikke forsvarlig

Vurderingen som er gjort fra kommunens side, er at arrangementet med stor sannsynlighet ville medført smittespredning. I en uttalelse heter det at man måtte ha forventet at en del av tilreisende ville ha vært smittet.

«Selv om smittevernplanene er gode, vil det store antallet tilreisende øke risikoen for glipper som kan medføre smittespredning også utover den enkelte kohort», heter det i en uttalelse.

Der pekes det også på at det er den mer smittsomme muterte virusvarianten fra Storbritannia som dominerer bildet i Norge i øyeblikket, og at det er påvist at denne gir mer alvorlig sykdom også hos yngre.

Det gjør at kommuneoverlegene og smittevernlegene i Trondheim anser at et arrangement av NM-vekas størrelse ikke lenger er smittevernfaglig forsvarlig. Den vurderingen har kommuneledelsen sluttet seg til.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken