Både aksjonskomiteen og glassenglene er på plass

TV-aksjonskomiteen: Fra venstre Bjørn Salvesen, Berit Sevatdal og Harald Hauge.

TV-aksjonskomiteen: Fra venstre Bjørn Salvesen, Berit Sevatdal og Harald Hauge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En Røros-variant av Bymisjonens glassengler er lagd spesielt til årets TV-aksjon. Onsdag og torsdag kan du møte kunstneren også.

DEL

Årets TV-aksjon er til inntekt for Kirkens Bymisjon.

- I forbindelse med aksjonen vil kunstneren Kjell Stedenfeldt lage en Røros-utgave av de populære glassenglene til Bymisjonen i Trondheim, opplyser TV-aksjonskomiteen på Røros., her ved Harald Hauge, Bjørn Salvesen og Bjørg Sevatdal.

De forteller om Bymisjonens glassengler som lages på Engleverkstedet i Trondheim.

- De lages av knust glass, og bærer i seg en vakker symbolikk: Av det som har gått i stykker, kan det skapes noe nytt og vakkert, sier Harald Hauge.

Kjell Stedenfeldt, som altså er designeren bak glassenglene, har gjort avtale med den lokale TV-aksjonskomiteen om å produsere et parti slike engler med Røros kommunes våpenfarger rødt og gull på brystet. Disse vil bli solgt for 250 kroner stykket, noe som er vanlig glassengelpris. (Teksten fortsetter under bildet)

- Tanken bak prosjektet er å skape positiv blest om TV-aksjonen og skaffe inntekter til aksjonen og Bymisjonen. Stedenfeldt vil også lage en større utgave av engelen som planlegges auksjonert bort til inntekt for TV-aksjonen, sier komiteen.

Englemakerne som lager glassenglene er mennesker som av ulike årsaker er i en sårbar fase av livet. Årsakene er mange og forskjellige. Noen har en kronisk sykdom, andre har fått livet snudd opp ned for en periode. Fellesbetegnelsen er gleden over å være sammen, å ha en jobb å gå til og ikke minst lage et vakkert produkt som er til inntekt for Bymisjonens arbeid.

Kunstneren selv, Kjell Stedenfeldt, vil stå utenfor Frivillighetssentralen Gnist på Røros onsdag 10. og torsdag 11. oktober mellom klokka 12 og klokka 15. (Saken fortsetter)

Glassengelkunstner Kjell Stedenfeldt er selv på Røros onsdag og torsdag formiddag og du kan møte ham på Frivilligsentralen Gnist.

Glassengelkunstner Kjell Stedenfeldt er selv på Røros onsdag og torsdag formiddag og du kan møte ham på Frivilligsentralen Gnist.

- Der vil han, sammen med representanter fra den lokale TV-aksjonskomiteen, selge pinnevafler og glassengler og fortelle om Bymisjonens arbeid, opplyser komiteen.

De håper på stor interesse om prosjektet, og oppfordrer så mange som mulig til å legge veien forbi Frivillighetssentralen i Tufta.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags