Tjuvstartet på TV-aksjonen og fikk inn over 2000 kroner

Artikkelen er over 2 år gammel

"Hvert barn gjør en forskjell".

DEL

Det er tittelen på årets TV-aksjon og søndag viste søstrene Lone og Linnea Holøyen Nygaard og Ingrid Østgård, at det er sant i praksis. Trioen bor til daglig på Tynset, og med mødre fra Hodalen har de hytter der.

På høstferiedager på hytta bestemte kusinene seg like godt for å åpne kafé i bygdas lavvo, som ble satt opp av 4H-medlemmer for noen år sia. Budskapet ble spredt via SMS, Facebook og jungeltelegrafen i løpet av lørdag, og søndag var det duket for kafe.

Les også: Håper på dårlig vær under TV-aksjonen

- Vi ville gjøre noe til inntekt for årets TV-aksjon, og solgte kanelsnurrer, sjokoladekake, krydderkake, rundstykker, kaffe og saft, forteller de. I tillegg hadde de lagd tegninger for salg. Det satte bygdefolk og hyttefolket pris på, og i løpet av et par formiddagstimer hadde 40 stykker vært innom lavvoen på idrettsplassen.

Kusinetrioen kasserte inn den nette sum av 2.135 kroner.

TV-aksjonen NRK 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Den går av stabelen søndag 22.oktober.

- Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter. TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan, heter det om årets aksjon.

Fakta om TV-aksjonen NRK

TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning

7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer

100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører

TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker

Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra de som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen.

Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes.

TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon.

Sammen med de øvrige ansatte og TV-aksjonens fylkesapparat bygges årets TV-aksjon.

På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld

Artikkeltags