Håper på dårlig vær under TV-aksjonen

Innsamlingsleder på Røros Bjørn Salvesen (t.h.) er klar for årets TV-aksjon sammen med frivilligsentralens Berit Sevatdal og sogneprest Harald Hauge.

Innsamlingsleder på Røros Bjørn Salvesen (t.h.) er klar for årets TV-aksjon sammen med frivilligsentralens Berit Sevatdal og sogneprest Harald Hauge. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

TV-aksjonens innsamlingskomité på Røros håper værgudene sørger for at folk holder seg hjemme på søndag.

DEL

– Vi har mål om at alle hus i Røros kommune skal få besøk av en bøssebærer søndag ettermiddag, forteller Berit Sevatdal i Røros Frivilligsentral.

Frivilligsentralen koordinerer de rundt 90 bøssebærerne som søndag ettermiddag fordeler seg utover de rundt 20 rodene i kommunen.

– Det er aldri noe problem å skaffe nok bøssebærere, skryter Sevatdal.

– Vi har flere lag og foreninger som stiller mannsterkt hvert eneste i år, i tillegg til mange frivillige. Akkurat i år kunne vi gjerne trengt et par bøssebærere til akkurat i Røros sentrum på grunn av litt sykdomsfrafall, så om noen kan tenke seg å stille opp, er det bare å ta kontakt med frivilligsentralen, oppfordrer hun samtidig som hun minner folk flest om å ta sørge for å ha kontanter i hus til bøssebærerne kommer.

Inviterer til konsert

I forbindelse med TV-aksjonen inviteres det i år til konsert i Røros kirke fredag kveld.

– Dette er tredje gang på fire år at vi inviterer til konsert i forkant av aksjonen, forteller sogneprest Harald Hauge. Ane Linn Haagaas, Erik Roll og Andreas Sandnes stiller svært velvillige opp med musikalske bidrag, og TV-aksjonsleder på Røros, Bjørn Salvesen, vil underveis informere mer om årets formål.

Konserten er gratis, men det vil være mulig å gi et bidrag til innsamlingsaksjonen ved utgangen.

Sørger for utdanning

Formålet for årets TV-aksjon er UNICEFs arbeid for utdanning til barn og unge i områder rammet av krig og konflikt. Det er dette arbeidet i områdene Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan de innsamlede midlene vil gå til. Sognepresten mener dette er et meget godt formål.

– UNICEF er jo velkjent, og vi vet pengene kommer fram. Det er jo slik at når man tar fra de barn og unge muligheten til å lære seg å lese og skrive, tar man også fra de mye av mulighetene til en god framtid, utdyper han.

Håper på dårlig vær

Innsamlingsbøssene deles ut på Røros Frivilligsentral fra klokken 14.00 søndag ettermiddag, og bøssebærerne er oppfordret til å konsentrere innsatsen på ettermiddagstid fra klokken 16.00, men lokale tilpasninger kan gjøre at noen får besøk på andre tidspunkt også.

Både bøsser og bøssebærere vil være godt merket med TV-aksjonen og innsamlingsnummer. Innsamlingsleder Bjørn Salvesen håper rørosingene gir så det monner.

– Tradisjonelt sett har vi havnet omtrent midt i laget hva gjennomsnittlige innsamlede midler angår. Vi skal komme ut til alle i kommunen, også håper vi det er folk hjemme. Vi får vel nesten håpe det blir ruskete vær, så det ikke frister å ut, avslutter han.


Artikkeltags