Festivalen på Neby starter allerede lørdag formiddag med workshop i Glomtun med Ellen Brekken, Georg Reiss, Torstein Ellingsen. Den offisielle åpningen av festivalen, som også flytter seg hundre meter til tunet på Bortistu, er senere på lørdagen og etter den er det barnejazz med Klangbein, de to gode musikervennene Ole Jørgen Myklebust og Morten Barrikmo.

– Det går slag i slag hele dagen, som i fjor blir det etter barnejazzen omvisning og foredrag med Per Hvamstad og senere på kvelden quiz med tidligere ordfører Bersvend Salbu. Bandene som skal spille er Moskus hvor vi blant annet finner igjen tolgingen Hans Hulbækmo bak trommene, veteranene i Bjørn Alterhaug Quintet, Magnolia Jazzband hvor Ellen Brekken fra Tynset gjestespiller. Hun er ikke medlem av bandet som spiller New Orleans tradjazz, men har vikariert litt der. De spiller også til jazzgudstjeneste på søndag, da er det også presentasjon av neste års, forteller Steinar Brekken i Tynset jazzklubb og fortsetter.

– Lørdagskvelden avsluttes med Radiofjes. Det er et storband fra Hamar med lokalt innslag. Unni Strypet Ligård fra Folldal, Elisabeth Erlien Ruud fra Tolga og Torkil Storli fra Tynset er vokalister mens Kåre Nordseth som også er fra Tynset spiller trombone i bandet.

Jazzfestival nummer to tar form på Tynset 

Tynset Jazzfestival ble arrangert for første gang i 2016, og det ble et bra arrangement skal vi tro Brekken.

– Ja det ble veldig bra. Da var vi heldige med være også og vi håper at det blir litt varmere i været til helga. Uansett så vil vi minne folk om å ta med seg nok klær. Det er et utendørsarrangement og det blir gjerne litt kaldt på kvelden uansett. Så må man gjerne bruke hele dagen på Neby, dette er et arrangement for alle, både barn og voksne, og de som driver Bortistu sørger for serveringen hele dagen, sier han.

Skjønt utendørs og utendørs, noen trekker inn i Bortistu også.

– Moskus skal spille inne, det blir spennende, smiler Brekken og forteller at tynsetingene trygt kan la bilen stå om de ønsker å benytte seg av skjenkebevillingen.

– Det blir satt opp tog fra torget på Tynset. A train. Oppfordringen blir da altså «Take the A train», sier Brekken og spiller på Duke Ellingtons klassiker.