Gå til sidens hovedinnhold

Kåre sørger for storbandmusikk under Tynset jazzfestival.

Artikkelen er over 3 år gammel

Temaet for framføringen er fra filmen Children of Sanchez. Amerikaneren Chuck Mangione lagde musikken, men nå har Kåre Nordseth laget storbandarrangement av den vakre musikken.

– Jeg tror dette blir veldig bra, bare vi får litt mer øvelse. Denne musikken kommer til å gjøre seg veldig bra i kirka, sier Aasen.

Nylig var storbandet samlet til helgeøving i kulturhuset på Tynset. På andre sida av sommeren venter Tynset Jazzfestival, og Tynset storband står for åpningskonserten 24. august.

Musikken Aasen snakker om, er Children of Sanchez. Amerikaneren Chuck Mangione lagde musikken til filmen, og i ettertid er det musikken som er mest kjent.

– Hovedtemaet har vi faktisk hatt i «janitsjaren» også, sier Aasen, og sikter til Alvdal - Tynset Janitsjarkorps.

– Det er mye vakkert her, og «guten» er ikke borte som arrangør, sier Aasen og kikker på Kåre Nordseth. NorDøst-Kåre kom flyttende til Tynset i ungdommen, rakk en tur i skolemusikk under Aasens taktstokk, før han selv endte med å dirigere korpset.

Nå skal han dirigere Tynset storband, som har musikere fra Røros i nord til Koppang i sør, pluss noen få fra andre steder.

Nordseth har bosatt seg på Tangen i Stange og jobber i Teater Innlandet. Han har med seg sønnen Alf på trommer.

– Children of Sanchez er opprinnelig en sosialstudie formet som en roman. Stedet er en slumby utenfor Mexico City, og menneskene er Sanchez-familien. Vi har tatt med noen tekster som er utdrag fra boka, sier Kåre Nordseth.

Tekstlesningen er det blant annet de unge i Tynset barne- og ungdomsteater som står for. Noe vokal blir det også, og det er det Siri Beate Fossum som sørger for. Boka er skrevet av Oscar Lewis i 1961.

Musikken og filmen stammer fra sent 70-tall, og Nordseth har selv arrangert musikken. Det betyr for eksempel at flygelhornet er borte. Nordseth sier han ikke ønsker å kopiere Mangione, og at noen av arrangementene er langt fra originalen.

– Vi gjør vår egen vri på hele albumet, forteller Nordseth.

– Første gangen jeg prøvde dette var i 2002 med Folldal storband. Deretter har vi gjort det på Tangen i 2012 og 2016, forklarer han.

Nå står altså Tynset og jazzfestivalen for tur. Det har gått greit å få med folk, og jazzklubbleder Eirin Lien sitter selv i bandet med saxofonen sin. Hun sier musikerne er mange av de samme som er med og spiller på julejazzen, også den i regi av Tynset jazzklubb. Kåre Nordseth spiller trombone, men skal også dirigere.

Dette er storbandet:

Vokal: Siri Beate Fossum
Fløyte: Yelena Wang
Sax: Stein Horten, Simen Nyhus, Eirin Lien og Ole Nyhus
Trompet: Tom Erik Antonsen, Morten Tømmermo, Jon Arne Aasen og Erland Brekken
Trombone: Svein Johannessen, Magne Erik Røe og Kåre Nordseth
Gitar: Bendik Qvam
Bass: Simen Wie
Trommer: Alf Kippersund Nordseth
Perkusjon: Steinar Horten

Kommentarer til denne saken