Musikkmøter i vårkvelden

Tynset Jazzklubb inviterte til vårlig jam, og håper det blir tradisjon.
Publisert

– Noen dårlige venner lurte meg utpå. Trompeten bruker jeg mest til fanfarer og når jeg marsjerer, humret Tore Tingstad fra Røros da han entret jam-scenen i Nystua i kulturhuset på Tynset lørdag kveld.

Senere bød han opp bassist Ellen Brekken fra Tynset.

– Jeg vil jo egentlig spille trommer, forklarte han, før det var klart for instrumentbytte og nye musikalske møter i det som var jazzklubbens siste vårkonsert i år.

PÅ TROMPET: Tore Tingstad bedyret at han mest marsjerer og spiller fanfarer, men han lokket fram fyldig lyd og følelser i trompeten.

PÅ TROMPET: Tore Tingstad bedyret at han mest marsjerer og spiller fanfarer, men han lokket fram fyldig lyd og følelser i trompeten. Foto:

Arrangementet hadde fortjent et større publikum en de knapt 30 som møtte opp. Tilbakemeldingene var imidlertid klare:

– Dette ble en stemningsfull kveld. Behagelig musikk som flere burde hørt, ble det sagt rundt bordene.

Jamvert Åsmund Snortheim framhevet Tingstads rolle på Røros: – Han har blant annet drevet vertshuset, og alltid hatt åpent hus for oss musikere. Aner fra Tynset har han også, og han er en solid trompeter.

Jazzband-prosjekt

Før jammen fikk publikum møte et jazzbandprosjekt som både er nytt og samtidig tuftet på felles historie. Åsmund Snortheim på bass, Håvard Dahl på trommer og Stein Ødegård på gitar er ikke ukjente for hverandre. Den musikalske historien til fellesskapet Ødegård/Snortheim går tilbake til 1979 i Oslo. Nå har de med May-Britt Mitrovic fra Vingelen som vokalist.

De startet i det svingende hjørnet, beveget seg over i en ballade, før Snortheim forklarte:

– Vi har jobbet med tradisjonelle låter som vi liker å spille.

Kjente låter som The Lady Is A Tramp og The Man I Love - Gershwins store kjærlighetsballade, var blant numrene de framførte mens kveldslyset fra takvinduene i Nystua stadig ble blåere og mørkere.

JAZZPROSJEKT: Åsmund Snortheim fra Glåmos spiller bass, May-Britt Mitrovic fra Vingelen synger, Håvard Dahl og Stein Ødegård fra Røros spiller henholdsvis trommer og gitar.

JAZZPROSJEKT: Åsmund Snortheim fra Glåmos spiller bass, May-Britt Mitrovic fra Vingelen synger, Håvard Dahl og Stein Ødegård fra Røros spiller henholdsvis trommer og gitar. Foto:

Lokale kapasiteter

Da kvelden gikk over i løsere former og avdelingen med musikalske møter begynte, inntok noen av Fjellregionens musikalske kapasiteter scenen.

Ellen Brekken på bass, Håvard Dahl på trommer, Tor Volden og Stein Ødegård på gitarer, og ikke minst treblåsersjarmørene Olav Korssjøen og Sindre Hagen, så ut til å kose seg sammen.

JAM: Olav Korssjøen frqa Vingelen og Sindre Hagen fra Tolga med saksofoner i ymse formater. Ellen Brekken fra Tynset på kontrabass og Håvard Dahl fra Røros på trommer.

JAM: Olav Korssjøen frqa Vingelen og Sindre Hagen fra Tolga med saksofoner i ymse formater. Ellen Brekken fra Tynset på kontrabass og Håvard Dahl fra Røros på trommer. Foto:

STRENGEMANN: Tor Volden fra Os på gitar.

STRENGEMANN: Tor Volden fra Os på gitar. Foto:

Og han som har full kontroll i kulturhuset, han hørtes, men var ikke like lett å få øye på der han satt bak tangentene under trappeavsatsen i knallrødt lys. Steinar Brekken fra Tynset spilte blant annet på et orgel som familieryktene sier at det ikke er plass til i heimen. Brekkens orgeltoner satte imidlertid en spiss på kvelden i jazzklubben, akkurat som Sindre Hagens litt vemodige sopransaxofontoner gjorde det.

Det var ikke bare gamlekaras kveld på Tynset. Også unge Simen Høyem fra Røros kastet seg etter hvert frampå og satte seg bak trommene, og May-Britt Mitrovic grep igjen til mikrofonen og serverte svisker som Fly Me To The Moon og Summertime.

MOT BLÅKVELD: Publikum koste seg, og Arne Johnsen fra Tynset, selv trompetspiller, lyttet konsentrert  til Tore Tingstads toner.

MOT BLÅKVELD: Publikum koste seg, og Arne Johnsen fra Tynset, selv trompetspiller, lyttet konsentrert til Tore Tingstads toner. Foto:

Festival og gode navn til høsten

Ellen Brekken, Tynsets egen basseksportartikkel, har mange jern i ilden musikalsk, og er også med og driver jazzklubben på Tynset. Hun presenterte høstprogrammet, og ikke minst jazzfestivalen som finner sted på Bortistu Neby på Tynset 20. og 21. august i år.

– Her blir det workshop, barneforestilling, konserter og jazzgudstjeneste, utbasunerte hun, og nevnte navn som Røros Storband og Caledonia Jazzband, der hun selv har en finger med i bass-spillet. Ole Børud kommer med funk og soul.

Soul blir det også i jazzklubben 17. september, med Torun Eriksen.

26. november er det klart for en aften med Gammalgrass, som består av Ola Kvernberg, Stian Carstensen og Ole Morten Vågan. De lar norsk folkemusikk møte amerikansk bluegrass, og vi spår at det kommer til å gnistre.

I romjula blir det storband og julejazz igjen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken