O-Stafesten er en stafett bestående av fem etapper der løpere med ulik alder løper på samme lag. Den blir arrangert en gang i året og er en stafett med lange tradisjoner. Det var IL Nansen som arrangerte. Samlingsplass var lagt til Kåringsskueplassen. Løypeleggerne Per Engebakken og Anders Tingstad hadde laget fartsfylte løyper med en passering innom samlingsplass på hver etappe.

Vinner av stafetten ble Tynset. På laget løp Sigrid Kaldbækken første etappe på 13.46. Per Sverre Hagen fortsatte i godt driv på andre etappe, og brukte 20.41. På disse etappene fulgte Alvdal tett bak. Marius Lærum Hagen løp en gnistrende tredje etappe på 15.19 og økte ledelsen til Alvdal. Mari Gullbrekken Schjølberg løp stødig med 12.58 på sin fjerde etappe slik at Tynset hadde et godt forsprang da siste etappe startet. Ingun Vangen Lunåsmo greide å holde Alvdal på avstand og krysset målsnøret på 33.30.

Andreplassen gikk til Alvdal. På laget løp Ellen Merethe Schjelderup Skarpsno, Helen Margrethe Schjelderup, Maria Belsby, Tore Øien og Eivind Schjelderup Skarpsno. Tredjeplassen gikk til Os. På laget løp Furtuna Tekie Dangew, Steinar Simensen, Anja Susanne Myre, Hermela Goiton og Arne Horten.

For de yngste ble det arrangert Mini-Stafeten. Det er en tomannsstafett. Vinner ble Nansens 2. lag med Jørgen Rønningen og Tarjei Ryen på laget. Andreplassen gikk til Nansens 1. lag med Anny og Anna Ø. Ryen på laget. Os ble tredje lag med Mantas Kavaliauskas og Endre Siscalo på laget.