Til helga kommer 14 korps fra fem forskjellige fylker til Tynset under årets Musikkstevne 2017, arrangert av Alvdal-Tynset janitsjarkorps. Med 420 musikanter, 10 ganger så mange som medlemmene i Alvdal-Tynset janitsjarkorps, legges det opp til en helg fylt med konserter og god korpsmusikk både på Tynset og Alvdal. Blant annet kommer Ådalsbruk musikkforening fra Løten, som spilte seg til en god plassering i 1.divisjon under årets NM i janitsjarkorps, samt flere korps fra Hedmark og Oppland.

Alvdal-Tynset janitsjarkorps starter stevne med en festkveld i Kulturhuset fredag kveld. De disker opp med diverse "svisker" fra korpsets eget repertoar gjennom året. Denne sesongen har korpset hatt flere dirigenter, disse varmer opp publikum i kulturhuskafeen før selve konserten.
Etter konserten fortsetter festen i Museumsparken, der Hagen Band spiller opp til dans. Videre dukker en legende fra 70-tallet opp i Museumsparken med eget show rundt midnatt. Hvem det er blir en overraskelse frem til da.

Den offisielle åpningen av stevnet blir på lørdag, med oppmarsj, presentasjon av alle korpsene. Videre blir konserter holdt gjennom hele helga ved Aukrustsenteret på Alvdal, og Museumsparken og Kulturhuset på Tynset.