Sommerjobber til ungdom

Av

Statistikken viser at det er færre ungdommer i dag enn tidligere, som har erfaring fra arbeidslivet i form av en deltidsjobb eller sommerjobb. Tynset Arbeiderparti vil legge til rette for at de ungdommene som ønsker seg sommerjobber, skal få det i Tynset kommune.

DEL

MeningerVegårdshei kommune har en interessant tilskuddsordning for å få ungdom ut i sommerjobb. Der har kommunen gitt et tilskudd til private arbeidsgivere som gir sommerjobb til ungdom i tidsrommet juni-august. Ungdommene må selv søke jobber innenfor kommunen, og bedriftene kan da søke lønnstilskudd på maks 4000 pr ungdom. Ungdom blir her betalt etter tariff for den aktuelle bransje, og alle får arbeidskontrakt. Nabokommunen vår Os, er også veldig flinke til å gi ungdom mellom 16 og 18 år minst tre uker med kommunale sommerjobber.

All jobberfaring er god erfaring, og de fleste jobber har en viss form for overføringsverdi uansett om den er veldig relevant i forhold til yrkesretning senere i livet eller ikke. Erfaringen en sommerjobb gir, vil gjøre deg tryggere i arbeidssituasjoner senere. Mange arbeidsgivere ser etter ansatte som kan basistingene, nemlig det å møte punktlig, stå i jobben gjennom en hel dag, forholde seg til en sjef og samarbeide med kollegaer. Sommerjobb gir også en viktig referanse på at du har utført et arbeid. Tynset Arbeiderparti vil at kommunen tar initiativ til at alle ungdommer som søker, skal få sommerjobberfaring innen fylte 19 år. Dette kan organiseres i samarbeid med det lokale næringslivet, landbruket, organisasjoner og kommunens egne tjenester. Og kanskje kan modellen fra Vegårdshei være veien å gå for å få flere sommerjobber til ungdom? Alle ungdommer som ønsker sommerjobb, fortjener å få prøvd seg i arbeidslivet!


Marius Krokhaug, Tone Hagen og Reidun Andrea Rønning –Listekandidater for Tynset AP


Artikkeltags