Tynsetdelegasjon på besøk hos Riksarkivaren

Bersvend Salbu

Bersvend Salbu

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag var ordfører Bersvend Salbu, varaordfører Merete Myhre Moen og rådmann Arild Einar Trøen på besøk i Riksarkivbyggningen for blant annet å hilse på den nytilsatte riksarkivaren Inga Bolstad.

DEL

- Vi hadde invitert oss til Oslo primært for å hilse på Bolstad, men også for at vi skulle få presentere hva vi jobber med på Tynset med tanke på realiseringen av arkiv her, og også for å høre hva Arkivverket jobber med på sin side, forteller tynsetordfører Bersvend Salbu.

Inga Bolstad ble utnevnt i statsråd 20. juni til ny Riksarkivar og leder av arkivverket.

Felles interesser

- Det var veldig bra å få møte den nye Riksarkivaren. Vi har felles interesser i arkivsaken, sier Salbu.

Arkivutbyggingen på Tynset ble satt på hold da Høyre og Fremskrittspartiet overtok regjeringskontorene i 2013. Etter budsjettforhandlingene høsten 2014 ble det bevilget seks millioner til arkivutdanning, men fremdeles venter man på penger fra regjeringen til bygging av selve arkivbygget.

-Arkivverket ønsker også å få dette på plass nå, forteller Salbu som også lot seg begeistre over hva som møtte ham i Oslo.

- Det var veldig også morsomt å se hvilken entusiasme man jobbet med i Arkivverket, og å tenke på at den entusiasmen tar de med seg til Tynset, sier Salbu.

Delegasjonen fra Tynset møtte også direktør for Helsearkiv, Tom Kolvig, og avdelingsdirektør Ole Gausdal i løpet av besøket i Oslo.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken