- Bane Nor har ansvaret for sikkerheten ved overgangene sine

Kun stoppskilt: På Godtlandsfloen er det flere usikrede planoverganger, men oppsitterne har gjort en god jobb med å sørge for god sikt langs jernbanelinja.

Kun stoppskilt: På Godtlandsfloen er det flere usikrede planoverganger, men oppsitterne har gjort en god jobb med å sørge for god sikt langs jernbanelinja. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ulykken ved den usikrede planovergangen ved Auma bringer nok engang sikkerheten rundt slik overganger på banen.

DEL

- Det er Bane Nor sitt ansvar å sikre overgangene sine, sier enhetsleder for plan, byggesak og geodata i Tynset kommune Trine Økseter Knudsen.

Onsdag krasjet en bil med toget ved Auma, det var den åttende smellen mellom tog og kjøretøy i Fjellregionen siden 2004.

- Vi i Tynset kommune ønsker jo naturligvis at alle overganger er sikret, men det er Jernbaneverkets ansvar, sier Knudsen.

- Hva gjør dere for å få på plass sikrere overganger?

- Vi er en pådriver i trafikksikkerhetsplanen, og har et veldig godt samarbeid med Jernbaneverket og da spesielt avdelingen på Røros. Rent konkret så er vi nå i en prosess med jernbaneovergangen i Tynset sentrum. Der har vi søkt Statens Vegvesen om skiltning men så langt jeg vet har vi ikke fått noe svar enda.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken