Tynset Venstre vil ha heldøgnsvakt på Enan

TOPP TRE: Christian Fredrik Steenland (t.v.) er den eneste kumulerte. Nummer to er Caspar Schärer, og nummer tre er Mahnaz Moayeri.

TOPP TRE: Christian Fredrik Steenland (t.v.) er den eneste kumulerte. Nummer to er Caspar Schärer, og nummer tre er Mahnaz Moayeri.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Venstre går til valg på at det etableres en hjemmesjukepleiebase med døgnvakt på Enan på Kvikne.

DEL

Vakta skal være koblet mot trygdeboligene.

– Kvikne er i en særstilling når det gjelder avstand, sier listetopp Christian Fredrik Steenland.

– Dette betyr trygghet for dem som bruker tjenesten, og brukerne slipper å tenke på at de kanskje «plager» dem som må reise helt fra Tynset til Kvikne, sier andrekandidat Caspar Schärer. Sammen med Mahnaz Moayeri på tredjeplass presenterer de programmet.

Uttalelsesrett i saker

Ett av punktene de trekker fram, handler om at Venstre vil at eldrerådet, de unges råd, internasjonalt råd og bygdeutvalg som representerer flere enn 300 innbyggere, skal ha uttalerett i alle politiske saker.

Steenland sier at turbulensen rundt Enan er et bakteppe, og at Venstre ønsker å lage et mer levende demokrati, med bedre informasjonsflyt.

Integrering

Moayeri snakker om integreringsarbeid og at språktreningsplasser for innvandrere er viktig.

– Kommunen er ikke flinke nok til å tilby språktreningsplasser. Innvandrerne går fire dager i uka på skole, og én dag i uka skal de være ute i språktrening. I kommunen kan vaktmestertjenester og teknisk etat, renhold og bibliotek være ypperlige plasser der innvandrere får språktrening og blir kjent med folk og lokalsamfunn, sier Moayeri.

Regionen satser på mottak av flyktninger, og Venstre vil gjerne ha et høyskolestudium på Tynset, innen idrett, friluftsliv og flerkulturell forståelse med vekt på integrering.

To uker sommerjobb

Tynset Venstre vil at kommunen skal tilby sommerjobb til alle skoleelever i to uker mellom 9. og 10. klasse.

– På denne måten kan ungdom få skaffet seg jobberfaring, og de får referanser. Referanser fra hjemkommunen sin, poengterer Christian Fredrik Steenland.

Steenland er ordførerkandidat

– Jeg er ordførerkandidat, slår Christian Fr. Steenland fast.

Venstre vil se styrkeforholdet etter valget før de danner seg en mening om samarbeid.

– Det er en åpen kabal i Tynset. Det som er sikkert, er at vi må være beredt på samarbeid hvis vi skal lykkes. Fronter gir bare sirkus; ikke brød, sier Steenland.

Artikkeltags