Latter og glede med ski på beina

Upps: Det er ikke bare enkelt å holde seg oppreist når du har ski på beina for første gang. Erik Kindølshaug (t.v) hadde mange gode råd til elevene fra opplæringssenteret. Fagleder Manuela Ciutac lengst til høyre.                                                              Begge foto: Eirik Røe

Upps: Det er ikke bare enkelt å holde seg oppreist når du har ski på beina for første gang. Erik Kindølshaug (t.v) hadde mange gode råd til elevene fra opplæringssenteret. Fagleder Manuela Ciutac lengst til høyre. Begge foto: Eirik Røe

Artikkelen er over 3 år gammel

Elever fra seks nasjoner ved opplæringssenteret på Tynset fikk onsdag prøve ski på beina for første gang.

DEL

Det var latter og brede smil som møtte journalisten i skiløypa onsdag formiddag. For aller første gang fikk 15–20 elever ved opplæringssenteret på Tynset prøve ski på beina.

Med skilærerveiledning fra Romania, Mexico, Senegal og Fåset var læringskurven bratt for elevene på introduksjonsprogrammet.

– Dette er første gang på ski for de fleste av elevene, men vi planlegger flere skikurs utover vinteren, forteller Manuela Ciutac. Hun jobber selv som fagleder ved bosettingsavdelingen og kommer fra Romania. Sergio Chavez fra Mexico var også med som instruktør. Han fikk raskt dreis på skiteknikken da han kom flyttende til Tynset.

– Tor Halvor (Bjørnstad-Tuveng), doktor ved legekontoret på Tynset, har lært meg å skøyte, smiler Sergio.

Erfaren instruktør

Det elevene fra Somalia, Eritrea, Syria, Afghanistan, Sudan og Etiopia manglet av erfaring på ski, ble mer enn kompensert av veteranen Erik Kindølshaug fra Fåset.

Med premier fra både femmila og tremila i NM på ski, hadde Kindølshaug mye å lære bort til de nye tynsetingene.

– Dette er veldig artig å være med på. Det blir noen knall og fall, men det er moro å se framgangen, sier Kindølshaug, mens han oppfordrer elevene til å gli mer på skiene.

Manuela Cituac forteller at opplæringssenteret samarbeider med pensjonister fra frivilligsentralen om skiopplæringen.

– Det er viktig med fysisk aktivitet utenfor klasserommet. Vi startet med en teoridel for å forklare hvordan de bruker skiene og stavene. Ski er populært i Norge, og elevene synes det er veldig morsomt å prøve. De har masse energi, smiler Manuela.

At journalisten valgte å stille opp hele gjengen til felles gruppebilde i en nedoverbakke, bød på balanseutfordringer for alle og enhver.

– Datteren min i barnehagen er flinkere enn meg. De lærer mye fortere, humrer en av flyktningene fra Syria.

Artikkeltags