Sikringsplan på is

HAVARERTE: Jernbaneverkets plan om sikring på Godtlandsfloen er havarert. Bildet er fra formannskapets befaring med Jernbaneverkets folk Foto: Tonje Hovensjø Løkken

HAVARERTE: Jernbaneverkets plan om sikring på Godtlandsfloen er havarert. Bildet er fra formannskapets befaring med Jernbaneverkets folk Foto: Tonje Hovensjø Løkken

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Jernbaneverket godtar ikke formannskapets krav om å utrede fire eller fem overganger på Godtlandsfloen. Dermed er hele sikringsplanen lagt på is.

DEL

Ordfører Bersvend Salbu er ikke nådig i sin karakteristikk av Jernbaneverket:

– Jet er en klassisk etat som ikke har kontakt med virkeligheten.

Denne uka fikk Tynset kommune brev om Jernbaneverkets beslutning. Prosjektleder Åge Sjømark sier at ønskene til Tynset kommune er så dyre at det ikke har noen kost-nytte-effekt for Jernbaneverket. Dermed kutter de prosjektet.

To-tre overganger

Jernbaneverket har utredet en plan med to eller tre overganger. Dette mener både oppsitterne langs Godtlandsfloen og Tynset formannskap er for få. Ulempene for jordbruket spesielt blir for store.

– Formålet med reguleringsplanen er å redusere antall planoverganger på grunn av høyt antall uønskede hendelser mellom tog og annen trafikk på planovergangene. Reduksjon i antall planoverganger og sikring av gjenværende planoverganger er en av Jernbaneverkets viktigste satsingsområder for økt sikkerhet, skriver prosjektleder Sjømark til Tynset kommune.

Utnyttes ikke godt nok

I mars vedtok Tynset formannskap å ikke gå for den reguleringsplanen som Jernbaneverket hadde fremmet.

–Det alternativet som Tynset ønsker at Jernbaneverket bygger har etter vår oppfatning svært høye kostnader og tekniske utfordringer. Dette samsvarer ikke med den samlede effekten av tiltaket og kravet til god utnyttelse av tildelt midler. Vi ønsker ikke å utarbeide en alternativ plan, skriver Sjømark.

Legger på is

– Betyr det at planen legges på is, Sjømark?

– Ja, hele det opprinnelige forslaget legges på is. Kostnadene blir for store. Her lå det mange millioner kroner inne på budsjettet, konstaterer Sjømark.

– Hva sier du til ordførerens karakteristikk av Jernbaneverket?

– Det har jeg ingen kommentar til, men Jernbaneverket har kommet med en løsning for å sikre beboerne godt. Noen vil få en ulempe, noen får det som i dag, mens andre får en fordel dersom vår plan ble stående, sier Sjøvik.

Erland Vingelsgård

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken