Vårkonsert med en stor musikalsk bukett

KOR: Tynset Blandetkor og Vingel Singers med vårkonsert i Tynset kirke.

KOR: Tynset Blandetkor og Vingel Singers med vårkonsert i Tynset kirke. Foto:

Av

Tynset Blandetkor hadde denne gangen tatt initiativet til et samarbeid med Vingel Singers, Irena Marcetic og Bendik Qvam – alle med egen avdeling og med stor spennvidde i repertoar! Her fikk publikum høre alt fra American Negro Spirituals, via Beatles, til fløytespill og bukkehorn, samt to fellesnummer fra 50 korsangere.

DEL

Om lag 200 forventningsfulle tilhørere hadde funnet veien til kirka denne kvelden. Tynset Blandetkor med sin dirigent Jelena Zlatarov-Marcetic, åpnet konserten med fengende American Negro Spirituals på repertoaret, til pianoakkompagnement av Harald Sletten. Koret avsluttet sin avdeling med ”Circle of life” fra Løvenes konge, her innledet og overrasket Bendik Qvam med imponerende ”afrikansk sang” fra prekestolen, til rytmer fra Djembetromme.

Konsertens solister: Irena Marcetic på fløyte og sang til pianoakkompagnement av Jelena Zlatarov-Marcetic, Bendik Qvam på fløyte, bukkehorn, sang, gitar og oktavmadolin, trollbandt publikum med vakker, innlevende sang og instrumentalmusikk! Disse to er meget dyktige og allsidige musikere som vi helt sikkert får gleden av å få høre mye fra i åra framover.

Vingel Singers med sin dirigent Erland Horten, en sanggruppe kjent for sine rene og tette klanger,fylte kirkerommet med nydelig sang. Her stod både svensk og engelsk tekst på repertoaret. ”Blackbird” og ”Songbird” -to klassikere framført med flotte harmonier og formidling -et korarrangement som satt som en innertier for dette koret!

En konsert med to kor måtte selvfølgelig ha fellesnummer. ”Gjendines bådnlåt” med Bendik Qvam på bukkehorn, og ”Bogoróditse Devo” fra Rachmaninovs Vesper, avsluttet vårkonserten. Et slikt fellesprosjekt som denne konserten gir noe ekstra, både til aktører og publikum.

Kvelden bød også på en overraskelse av det tekniske slaget. Ikke lenge etter at konserten startet gikk lyset i kirka - ikke bare her men i hele Nord-Østerdalen, visstnok. Hell i uhell da, at dette skjedde en lys vårkveld og ikke i den mørke årstida! Litt fravær av elektrisitet en stund hadde heldigvis ingen innvirkning på konserten, da denne var akustisk og solistenes stemmer bar god nok i seg selv, uten mikrofon.

En variert og fantastisk konsert ble ledet av en stødig konferansier som bandt det hele sammen, Einar Røe.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags