Malegruppa Frivillen møtte publikum i Galleri Elgen på tiårs-festen

Koselig prat: Kunstner Hilde Kvernmoen Tuveng i samtale med besøkende på utstillinga, Marianne Nilsen.

Koselig prat: Kunstner Hilde Kvernmoen Tuveng i samtale med besøkende på utstillinga, Marianne Nilsen. Foto:

Fem svært kreative kunstnere fra Nord-Østerdalen, med tegning og maling som hobby og felles interesse, kunne feire seg selv med 10- års jubileum og utstillingsåpning på lørdag i Galleri Elgen, Tynset.

DEL

Frivillen er en malegruppe som startet i 2009, medlemmer her er Hilde Kvernmoen Tuveng, Marit Grete Oddlien Rugsveen, Unni-Helen Moldstad Bergseth, Arve Bjørnstad og Grete-Mimmi Mælen. Felles for disse er at de har bildekunst som sin lidenskap. Enkelte har holdt på med dette lenge, mens andre har litt kortere fartstid. Navnet Frivillen har sitt opphav fra Frivilligsentralen på Tynset, hvor de møtes hver tirsdag for å male, diskutere og evaluere hverandres arbeider, samt utveksle tanker og idéer – et kreativt fellesskap!

Kultursjef Beate Hjertager åpnet jubileumsutstillinga på lørdag, med blomsteroverrekkelse og presentasjon av Frivillen. Hun fortalte litt om deres bakgrunn, deres felleskap med tidligere utstillinger, maleteknikker, og litt om hver enkelt bildekunstner.

- De har stor skaperglede, mangfold og allsidighet i sine arbeider, noe denne utstillingen viser, kunne hun fortelle.

Malegruppa hadde også en liten forestilling, et ”tablå”, som skulle si litt om hvordan en dag på malerommet kunne fortone seg. Her var tema komposisjon, bildeanalyse og kritikk av et arbeid. En smilende kultursjef fikk i oppgave å fungere som staffeli. Her fikk publikum også mulighet til å komme med kommentarer; er motivet for midtstilt? burde det vært mindre himmel? – synsing og vurdering av et motiv er alltid interessant.

En flott og variert utstilling med alt fra akvarell- og akrylbilder, tegning og fotografi, til collage og porselensmaling. Med noen lokale motiver hvor en lett kunne kjenne seg igjen, naturmotiver fra distriktet, til og med en ”kjendisvegg” - ja, her var det virkelig noe for en hver smak, kunne mange av de besøkende slå fast! Litt salg ble det også på åpningsdagen. Denne utstillinga vil stå i Galleri Elgen fram til 23. oktober.

Send inn tekst og bilder «

Fortell fra kulturarrangementer og opplevelser, stort og smått!

Artikkeltags