Gå til sidens hovedinnhold

Vegard til finalen i «Når kjemien stemmer»

Artikkelen er over 4 år gammel

Har slåss, urinert, strippet, sunget og sjarmert seg nærmere Jenny.

For Vegard Bergh har vært å se i TV-ruta denne høsten. Gjennom reality-sjekkeprogrammet «Når kjemien stemmer» på NRK har tynsetingen vært én av sju menn som har forsøkt å være en biologisk perfekt match med Jenny Veddeng fra Aalesund.

Og det drar seg virkelig til i programmet. For Bergh er nå i «finalen» og programmets siste runde, det betyr at han er én av tre menn som er igjen og kan være den rette matchen for Veddeng.

I hver episode må mennene igjennom ulike oppgaver for å prøve å bli episodens alfahann og dermed vinne en date. Den med minst poeng i hver episode ryker ut. Bergh har så langt blitt alfahann to ganger i løpet av programmet.

Urin, kroppslukt og brøling

Gjennom fem program har Veddeng blant annet brukt luktesansene for å finne ut hvem av karene som har den urinen som lukter best og har best kroppslukt. Hun har prøvd å latt seg sjarmere av brøling, humor, hvem som er flinkest til å bygge rede, og eksperter har noen ganger vurdert hvem som passer henne best ut ifra naturens forutsetninger.

– Det er et veldig morsomt konsept der dating møter vitenskap. Det blir veldig rart å se seg selv, men det er mye jeg gleder meg til. Samtidig er det noen ting jeg helt sikkert ikke klarer å se på, men må snu meg vekk fra tv'n, sa Bergh til Arbeidets Rett tidligere.

Det ser likevel ut til at 29-åringen har fått et godt øye til Veddeng på NRKs sjekke-TV.

Godt kroppsspråk

I onsdagens episode var det tydelig en god kjemi mellom de to da de skulle ha en dyp samtale sammen. På bakrommet vurderte ekspert på kroppsspråk, Grete Holtan, hvordan kjemien og kroppsspråket mellom de to var.

– De bruker samme kommunikasjonskode. De bekrefter at de liker hverandre, sier Holtan til NRK.

Etter seansen ga Bergh og Veddeng hverandre en klem, som endte opp med en ekstatisk tynseting.

– Det var helt spesielt, da jeg gikk var jeg 20 kilo lettere. Jeg bare fløy bortover. Det høres ut som om jeg er dypt forelsket, sier Bergh i et intervju i programmet.

Klart for finale

Etter en 18 minutters samtale kom det fram at Bergh var den av de tre gjenværende mennene som hadde det beste kroppsspråket, men også som hun trivdes best å synge med. Dermed ble han alfahann i det som var det siste programmet før den store finalen neste onsdag.

Da må Jenny bestemme seg – velger hun den biologiske matchen eller velger hun med hjertet? I sentrum av alt. En tynseting.

Kommentarer til denne saken