Fikk sin verdenscup-debut i Holmenkollen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag gikk Marion Rønning Huber sitt aller første verdenscuprenn.

DEL

Tynsetjenta debuterte i verdenscupen med en 54. plass på normaldistansen for kvinner. Debutanten var fornøyd med skytingen men syntes det gikk litt tungt i sporet.

- Jeg velger å ta med meg det positive her, og det er skytingen. Dessverre gikk det litt for tungt i sporet, sier en tross alt lykkelig skiskytter etter målgang.

Hun ble vedlig overrasket da hun onsdag fikk beskjed om at hun skulle få sin debut i Holmekollen.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få gå verdenscup denne sesongen, og iallfall ikke her i Kollen. Så det er jeg kjempefornøyd med. Det er også bra at skytingen går så bra når jeg endelig får sjansen. I sporet gikk det tungt, jeg er litt sliten etter mye reising men vet jeg kan bedre.

Rønning Huber fikk sjansen etter at Thekla Brun-Lie ble syk og ikke kunne starte. Om det blir flere starter denne helga vet ikke tynsetjenta.

- Jeg er med som en superreserve og vet ikke ennå om det blir noe mer denne helgen. Vi får se etter treningen i morgen sier hun.

Hun skjøt to bom på det fire skytingen og var til slutt 8.16,8 bak den suverene vinneren Kaisa Makarainen fra Finland. Opp til topp ti var det derimot kun fire minutter, og på plassen over Rønning Hüber på resultatlisten finner vi Fanny Welle-Strand Horn, hun vant sin første verdenscupseier så sent som 16. januar.

Send inn tekst og bilder «

Bli med og fortell fra din klubb og sportshverdag!

Artikkeltags