Svømmegruppa fortviler over tapte inntekter. Søker kommunen om støtte

I SVØMMEGRUPPA: Ole Andreas Thomasgaard er leder i svømmegruppa i Tynset Idrettsforening.

I SVØMMEGRUPPA: Ole Andreas Thomasgaard er leder i svømmegruppa i Tynset Idrettsforening. Foto:

Svømmegruppa i Tynset IF mister inntekter som følge av at svømmehallen stenges i forbindelse med rehabilitering. Nå har de søkt kommunen om penger.

DEL

Rådmannen innstiller på avslag. Formannskapet i Tynset behandler saken torsdag denne uka.

Svømmehallen i Tynset skal pusses opp, og vil tidligst være klar for bruk igjen i februar 2020.

– Vi er selvsagt veldig glade for at svømmehallen rehabiliteres, presiserer Ole Andreas Thomasgaard, leder i svømmegruppa i Tynset Idrettsforening.

Han legger til at de også ser fram til senket vanntemperatur slik at de aktive svømmerne får bedre treningsforhold. Babysvømmingen er avtalt å flytte til Litun, der temperaturen er høyere i vannet.

Mister svømmekurs

Thomasgaard forteller at problemet svømmegruppa nå støter på, er at de må innstille svømmekursene sine, og kursene er en god inntektskilde for gruppa.

I søknaden til kommunen skriver svømmegruppa at kursene utgjør grunnlaget for inntektene de trenger for å gjennomføre treningsturer og turer til svømmestevner.

– Vi har hatt cirka 130 deltakere på kursene hvert halvår, utdyper gruppa i søknaden, der de også skriver at svømmeopplæringen barn får gjennom svømmekurs er viktig for samfunnet og kan ha livreddende konsekvenser.

Reiser til Alvdal

Svømmegruppa har søkt om til sammen 90.000 kroner i støtte; 45.000 kroner for høsten 2019 og 45.000 kroner for våren 2020. Gruppa stipulerer inntektene fra svømmekursene til 100.000 kroner i halvåret. Utgifter til instruktører er 55.000 kroner, slik at den tapte nettoen i regnestykket er på 45.000 kroner i halvåret.

Gruppa forklarer at de har utgifter til svømmestevner de pleier å delta på, og til treningsturer. Instruktørene trenger utdanning, og dessuten planlegger svømmegruppa å reise til Alvdal én kveld i uka med de eldste svømmerne mens hallen på Tynset er stengt.

– Det er viktig for oss å holde hjula i gang selv om svømmehallen på Tynset blir stengt ei stund, sier Thomasgaard.

Innstiller på avslag

Rådmannen innstiller på avslag på pengesøknaden. I saksframstillingen konkluderes det med at næringsfondets regelverk sier at midler fra fondet skal benyttes til prosjekter og ikke til drift.

Ole Andreas Thomasgaard sier at han stusser på at søknaden om penger knyttes til næringsfondet.

I saksutredningen står det videre at det har vært kjent siden desember i fjor at svømmehallen skal rehabiliteres, og at svømmegruppa derfor har hatt god tid til å forberede seg på at hallen blir stengt en periode.

Artikkeltags