Hylen til valg som nestleder i fylket

Til valg: Terje Hylen stiller til valg som politisk nestleder når Hedmark Høyre har årsmøte kommende helg.

Til valg: Terje Hylen stiller til valg som politisk nestleder når Hedmark Høyre har årsmøte kommende helg.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Terje Hylen kan bli politisk nestleder i Hedmark Høyre.

DEL

Valgkomiteen har delt innstilling (3-3) på forslagt til politisk nestleder når Hedmark Høyre avholder årsmøte i Elverum kommende helg. Valget står mellom Jane Meyer fra Hamar og Terje Hylen fra Tynset.

- Dette er et valg mellom bygd og by. Distriktene trenger også representanter i Hedmark Høyre, sier Terje Hylen.

Turbulent

Det har vært en turbulent tid for Høyre lokalt etter at regjeringen i statsbudsjettet for 2016 gikk inn for en justert arkivløsning på Tynset. Førstekandidat Berit Nordseth Moen valgte å melde seg ut av partiet, og Terje Hylen er nå den eneste gjenværende kommunestyrerepresentanten for Høyre på Tynset.

Til årsmøtet i Hedmark Høyre har Tynset, sammen med Alvdal og Rendalen fremmet et resolusjonsforslag om arkivet. Terje Hylen har ved flere anledninger gitt uttrykk for at politikere og næringsliv må se mulighetene i en digitaliseringsenhet, og velge den konstruktive veien videre.

– Det skal ikke bygges noe nytt depot på Tynset. Forutsetningene er endret og det er den argumentasjonen vi må forholde oss til. Vi er uenige og vi har bråkt, men det gikk ikke. Det har vært et negativt fokus, og Tynset Høyre har heller ikke lagt noen demper på det. Men nå må vi komme oss på offensiven igjen, var budskapet til Hylen i desember i fjor.

Tynset Høyre: - Det er på tide å legge skuffelsen bak seg 

Etterlyser handling

Nå etterlyser Tynset Høyre mer konkrete handlinger angående prosessen, med informasjon om de stegvise tiltakene, fram til etablering av spesialisert digitaliseringsenhet til Norsk helsearkiv og sentraldepot på Tynset.

- Det tverrpolitiske engasjementet og optimismen som rådde i Fjellregionen fram til 2015 er i ferd med å bli splittet og kvalt av politisk treghet i prosessen. Alle beslutningstakere skal vite at Tynset har den beste kompetansen og de beste forutsetningene for å møte en digital framtid, heter det i resolusjonsforslaget.

I forslaget kommer det også fram at Tynset Høyre ikke har funnet dokumenter som bekrefter at forskrift om Norsk Helsearkiv og helsearkivregisteret er iverksatt.

Torsdag kommer leder i Unge Høyre og medlem i programkomiteen, Kristian Tonning Riise, til Tynset. Han skal blant annet besøke Daldata og Nord-Østerdal videregående skole, før turen går videre til Alvdal senere på dagen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken