Tynset kan tape 2,4 millioner i eiendomsskatt

RÅDMANN: Arild Einar Trøen er rådmann i Tynset. Merete Myhre Moen (t.v.) er ordfører.

RÅDMANN: Arild Einar Trøen er rådmann i Tynset. Merete Myhre Moen (t.v.) er ordfører. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mellom 2,3 og 2,4 millioner kroner i året kan Tynset kommune miste dersom kommunene ikke får kreve inn så mye eiendomsskatt som før.

DEL


Kommunenes mulighet til å kreve inn eiendomsskatt reduseres ved at den maksimale eiendomsskattesatsen settes ned med minimum to promille for boliger og fritidsboliger, går det fram av den nye regjeringsplattformen som Høyre, Fremskrittspartiet og venstre har blitt enige om.

I dag kan kommunene kreve inntil sju promille i eiendomsskatt.

– For Tynsets del snakker vi om en betydelig reduksjon i inntekter, sier rådmann Arild Einar Trøen når han blir bedt om å kommentere omfanget på et slikt bortfall i skatt.

Han opplyser at kommunen årlig tar inn i underkant av ti millioner kroner i eiendomsskatt.

-Vi har jo allerede merket at inntektene svekkes her, gjennom at vi får inn mindre eiendomsskatt fra verker og bruk. Dette henger blant annet sammen med strømprisen, forklarer Trøen.

Han sier at på det meste hadde Tynset 14 millioner kroner inn i eiendomsskatt.

– Er det andre ting du har merket deg i den nye regjeringsplattformen?

– Det er ingen overraskelser knyttet til kommuneøkonomi her. Det er en kjensgjerning at det er et sterkere press på økonomien i de små distriktskommunene, svarer rådmannen, og sier at det er kriteriene i inntektssystemet som gjør at de frivillig små kommunene taper penger, mens større kommuner får mer.

– Det er en villet politikk, og det er distriktskommunene som rammes, konkluderer rådmannen.

Artikkeltags