Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Jon Arne æresmedlem i Tynset IF

Artikkelen er over 5 år gammel

Skøyteildsjelen ble hedret Tynset IFs årsmøte onsdag kveld.

TYNSET: Jon Arne Hugudal har i mange år lagt ned en voldsom innsats for skøytemiljøet på Tynset.

Med over 50 år i skøytesporten, fortjener man heder og ære.

Like før pausen på årsmøtet til Tynset IF onsdag kveld ble Hugudal hedret foran flere titalls sambygdinger som hadde tatt turen opp i niende etasje til kommunestyresalen på rådhuset.

Det var en rørt Hugudal som tok i mot blomster fra leder i hovedstyret, Eystein Lunåshaug.

- Jeg er aldeles overveldet over å motta noe som dette. Æresmedlemsskap i Tynset IF henger veldig høyt, og det er utrolig stort for meg å bli en del av en slik eksklusiv klubb.

Hugudal begynte å gå på skøyter i tidlig alder og var aktiv fra han var 10 til han var 16 år. Den sindige tynsetingen har også blitt kretsmester i fotball som juniorspiller samt vært fotballdommer i mer enn ti år. Siden 1970 har han flere perioder som styremedlem og sekretær i skøytegruppa på baken og vært trener for samtlige årsklasser. Han har også nasjonal godkjenning som dommer, tidtaker og starter i tillegg til å inneha den nest høyeste trenerutdanningen i Norge.

- Jeg er heldig som har fått være med i «gamet» så lenge, smiler Hugudal, som har vært med å arrangere et stort antall nasjonale og internasjonale skøytestevner på Tynset, Savalen og Vikingskipet.

Hugudal trekker fram familien som en avgjørende faktor for at han har fått drive med skøytesporten så lenge som han har.

- Familien har vært veldig viktig for meg. Jeg har jo nesten vært like mye borte som jeg har vært hjemme, så det sier seg selv at de fortjener mange godord, sier Hugudal.

I begrunnelsen for oppnevnelsen, heter det:

Det aller viktigste er at Jon Arne har kommet til hver eneste trening som avtalt. Han er til å stole på, ungene/ungdommene vet at han er der for dem. Jon Arne har vært selve kontinuiteten i gruppa gjennom de siste to generasjonene. Han har tatt av sin tid – ferier og helger – og har ikke tatt noen økonomiske godtgjørelser. Alle de tusen kilometerne med bilkjøring er ufattelig. De aller fleste med andre foreldres barn i baksetet. Vi er han takknemlig for hans evner til å overføre mestringens kunst til glede og utvikling av hver enkelt ungdom.

Kommentarer til denne saken