Gå til sidens hovedinnhold

Inspirerende UKM-festival

Artikkelen er over 3 år gammel

Emilie Hagesveen Hagen fra Alvdal, Irena Marcetic fra Tynset, Kristina Horten fra Tylldalen og Gard Lervang fra Rendalen i dansegruppa Dreamscape deltok denne helgen i landsfinalen i UKM i Sandnes. Det gjorde også "kirkebygger" Birk Ødegaard Schellenberg.

De fire danserne kom tilbake fra Sandnes med tog søndag kveld.

Dreamscape opptrådte i lokalmønstringen i Tynset kulturhus i februar, gikk så videre til fylkesfinalen og deretter til landsfinalen i Sandnes.

Gruppa framførte dansen Invation som er koreografert av Gard Lervang. Han har også satt sammen musikk til dansen.

- I dansen er det en alien som kommer og tar over hjernen vår, sier Kristina Horten.

Irena Marcetic spiller rollen som alien.

Forvirret

- Vi blir forvirret og mister kontrollen, sier Emilie Hagesveen Hagen.

- Bevegelsene går over i slow-motion ei stund. Det blir som en zombie-gange. Dansen gjenspeiler musikken, sier Gard Lervang.

De fire danserne er fulle av inntrykk etter oppholdet i Sandnes. 550 deltakere fra hele landet var med.

- Det har vært utrolig artig. Vi har møtt mye folk, vært oppe til langt på natt og stått tidlig opp igjen om morgenen. Vi har til og med klart å gå oss bort i Sandnes, smiler Kristina.

Alle fire har drevet med dans siden tidlig skolealder og har til sammen veldig mange år med dansekompetanse.

De er også veldig glad for å ha fått være med i UKM.

- Vi har møtt mye folk, og har fått inspirasjon til å fortsette med dans. Vi anbefaler folk å bli med i UKM, sier de unge danserne.

Birk fra Røros

Birk Ødegaard Schellenberg var også på festivalen i Sandnes. Han representerte Røros kommune og Sør-Trøndelag fylke under UKM-festivalen.

Birk deltok i år på lokal UKM med en modell av kirketårnet til Bergstaden Ziir – bestående av om lag 4000 legoklosser.

Kulturkonsulent Ane Linn Haagaas synes det er utrolig stas at Birk er med helt til landsfestivalen i år.

- Han har laget et helt unikt kunstverk det ligger utallige arbeidstimer bak – og som levner liten tvil om hvor han bor til vanlig. Ekstra morsomt er det at bestefar Sverre Ødegaards arbeid og tegninger har vært en stor inspirasjon for praktverket i lego.

Birk deltok på UKM i fjor med samme skulptur. Da var den ennå ikke ferdig, og små legofigurer var plassert rundt for å arbeide på kirka. Kunstverket var populært allerede da, og Birk ble sendt videre til fylkesmønstringa på Støren.

Lego er en stor hobby for Birk og under årets lokalmønstring viste han frem noen mindre legofigurer i tillegg til kirka. Men Røros kirke har vært det største prosjektet hans så langt.

Kommentarer til denne saken