Men merker sjelden hvor mye man savner noe før det er borte. Så også med revyer.

– Det er en del som har spurt om det blir mart'nsrevy i år, og når jeg har bekreftet at det blir det er det mange som har sagt at de er glad for det, så tynsetingene har nok savnet revyen litt, sier regissør og manusforfatter Embret Nordseth.

Lokal

– Hva kan man forvente å se på scene?

– Det vi kan si er at alle sketsjene har lokale poeng. Dette er en lokal revy og da er det naturlig at det er slik. Men det er ikke slik at man må ha lest lokalavisene for å forstå poengene. De er morsomme selv uten lokalkunnskapen, mener Nordseth og tilføyer.

– Vi er også morsomme for tolginger og alvdøler om noen fra de bygdene har lyst til å ta seg en tur. Og vi gjør naturligvis litt narr av rørosingene også. Ja egentlig tror jeg dette vil være morsomt for alle som bor i Fjellregionen.

– Kan du gi noen konkrete eksempler på temaer som dukker opp underveis i forestillingen?

– Politiet får det. Det har vært noen etterforskninger som ikke har kommet i land den siste tiden. Vi har svaret på hvorfor det er slik. FIAS får det, og vi sparker litt til fotballen. Og så har du kirkekontoret. Der har det jo vært litt støy. Vi stikker nok innom kontoret en tur. men dette er bare noen av sketsjene våre. De som kommer på forestillingen får se alt.

Tre dager

Revyen er satt opp torsdag, fredag og lørdag i mart'n og Nordseth håper på godt besøk.

– Revyer andre steder i regionen fyller jo lokalene så det er vel lov å håpe på det sammen her på Tynset hvor det bor 5–6000 mennesker? Storsalen tar 270 stykker og vi ønsker oss fullt hus alle de tre dagene, sier Nordseth forhåpningsfullt.

Selv om det er fire år siden sist det var en mart'nsrevy på Tynset så blir det kjentfolk på scenen.

Samme gjeng

– Det er nesten samme ensemble som sist vi satte opp mart'nsrevy. Egentlig er det kun litt forsterket. Det er 8 stykker på scene, jevnt fordelt med fire menn og fire kvinner, forteller Nordseth som har med seg Ola Brekken og Erlend Kalbækken på lyd og lys, mens Magnar Torkildsen spiller piano.

– Vi er nå godt i gang med øvingene. Skuespillerne har fått manus og forsøker å lære seg det utenatt. Vi vet også nå at forestillingen vil vare i cirka en time uten pause.

Mart'nsrevyen settes opp i Storsalen i Kulturhuset.

Aller forestillingene begynner klokken 20.00. På fredag vil det i tillegg til mart'nsrevy også være prisutdeling. Tynset næringsforening vil dele ut både Bragdprisen og Årets bedrift i forbindelse med fredagens revy.