Gå til sidens hovedinnhold

WWF med nytt ulvesøksmål mot staten

Artikkelen er over 3 år gammel

WWF Verdens naturfond saksøker staten for andre gang på få uker. Årsaken er regjeringens siste vedtak om ulvejakt.

– Det er absurd at vi er nødt til å gjøre dette, men Klima- og miljødepartementet har fattet et nytt jaktvedtak som vi mener er lovstridig, sier WWFs miljøpolitiske leder Ingrid Lomelde i en pressemelding.

– Vi krever at all jakt i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark må stanses i påvente av en full rettslig gjennomgang, understreker hun.

Helgesen ikke overrasket

Onsdagens stevning av staten kommer som ventet på regjeringen.

– WWF varslet at de ville bringe våre to vedtak om lisensfelling av ulv av 1. desember inn for retten, så dette er ikke overraskende, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til NTB.

– Våre to vedtak om lisensfelling er fullt ut i samsvar med Stortingets føringer om loven. Jeg vil nå se nærmere på stevningen og forberede saken på vanlig måte, fortsetter han.

Fikk medhold

1. desember besluttet regjeringen at to nye ulveflokker kan felles i vinterens lisensjakt. Totalt åpner Helgesen for at det kan felles totalt 42 ulver i Norge de neste månedene.

Vedtaket kom bare halvannen uke etter at Oslo tingrett satte en midlertidig stopper for ulvejakt utenfor sonen i Akershus og Hedmark. Helgesen mener det nye vedtaket ikke kan stoppes av retten, men WWF ser det altså annerledes.

I utgangspunktet åpnet rovviltnemndene for at 50 ulver kunne skytes i Norge under årets lisensjakt. I sin klagebehandling fjernet departementet åtte ulver fra kvoten, tilsvarende én flokk.

I tillegg til de 28 ulvene som kan skytes i region 4 og 5, kan ytterligere 14 ulver skytes i resten av landet. Det utgjør til sammen om lag 75 prosent av de helnorske ulvene, ifølge WWF.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken