– Gjennomføring av ulveforliket er det eneste som kan skape ro i Høyre

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Sundvollen (NTB-Kristian Skårdalsmo): At ulveforliket gjennomføres, er det eneste som vil kunne skape ro rundt ulvestriden i Høyre, tror partiets førstekandidat i Hedmark, Kristian Tonning Riise.

Den betente striden overskygget andre temaer på Høyres felleskonferanse på Sundvolden Hotel søndag.

– For å skape ro i partiet og kunne snakke om andre saker, hadde det beste vært å få en snarlig avklaring på at ulveforliket skal gjennomføres. Det tror jeg er det eneste som vil kunne skape ro rundt denne saken, sier Unge Høyre-lederen til NTB.

– Her er det ikke rom for mellomløsninger, legger Tonning Riise til.

Striden skyldes miljøminister Vidar Helgesens (H) beslutning rett før jul om å si nei til lisensfelling av 32 ulver i ulvesonen som de regionale rovviltnemndene ville skyte.

Helgesen varslet før helgen radiomerking av ulv og ga Miljødirektoratet i oppdrag å gjøre en oppdatert, faglig vurdering av ulvens atferd. Det kan åpne for skadeskyting, men spørsmålet er om dette er nok til å roe gemyttene, både i Høyre og på Stortinget.

– Kravet er at ulveforliket gjennomføres. Forventningen er at man leter etter alle mulige måter å kunne gjennomføre forliket på. På et eller annet tidspunkt må man skjære gjennom og finne et politisk rom for å gjøre noe, sier Tonning Riise.

Han frykter ulvestriden blir en symbolsak som ødelegger Høyres troverdighet i Distrikts-Norge.

– Mange i partiet føler at denne saken stjeler oppmerksomhet fra andre saker, sier Tonning Riise. (NTB)

Erna Solberg varsler tidkrevende ulveprosess

Forsker: Kvinner og eldre mest negative til rovdyr

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken