Ulvedemonstranter med klar beskjed til Helgesen

Oslo  20170130.
Fakkeltoget mot regjeringens ulvepolitikk foran Stortinget mandag kveld.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Oslo 20170130. Fakkeltoget mot regjeringens ulvepolitikk foran Stortinget mandag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Oslo (NTB-Bibiana Piene): – Vidar må gå, lød det taktfast utenfor Stortinget mandag kveld, der flere tusen ulvemotstandere markerte sin misnøye med regjeringens ulvepolitikk.

DEL

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) har skapt ramaskrik i Bygde-Norge ved å nekte felling av ulv i ulvesonen.

Væpnet med fakler og kubjeller og til lyden av langhorn samlet demonstranter fra Agder i sør til Nord-Trøndelag i nord seg på Eidsvolls plass. Ifølge politiet var de rundt 2.500 seg. Budskapene på de mange plakatene var ikke til å misforstå: «Slettåsflokken skal vekk», «JA til ulv, men bare i BYEN» var blant påskriftene.

– Grensen nådd

Ulvedemonstrasjonen er den andre på drøyt tre uker.

– Dette er veldig spesielt og har aldri skjedd før, sa Aps Terje Aasland i sin appell. I likhet med de andre appellantene understreket han at regjeringen ikke kan gå på tvers av Stortingets vedtak og stortingsflertallet.

Tirsdag skal ulvesaken igjen opp i Stortinget.

– Grensen er nådd, ropte Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til vill jubel fra tilhørerne.

– Regjeringen har oversett både stortingsflertallet og folkeviljen. Men dette går ikke over, fastslo han.

Frykter flere ulv

I rovdyrforliket som ble vedtatt i fjor, bestemte Stortinget et bestandsmål på mellom fire og seks ulvekull. I fjor økte bestanden med sju kull i ulvesonen.

– Det kan bety at bestanden øker med 50 ulv til våren. Det vil få konsekvenser for hele beitenæringen i Sør-Norge, sa Ståle Støen fra Hedmark Bonde- og småbrukerlag.

Fakkeltoget ble avsluttet foran Statsministerens kontor med overrekkelse av et klart ulvebudskap fra skogene til statssekretær Tom Erlend Skaug (H).

Langs veien måtte demonstrantene imidlertid tåle fyord fra ulveforkjempere og dyrevernere.

– Skam dere! Pass på sauen deres sjøl, var budskapet. (©NTB)

Artikkeltags