– Umulig å være helt sikker på om vi har smittede personer i kommunen eller ei

Fortsatt har ingen fått påvist Covid-19 smitte på Tynset, men kommunen sliter med å få svar på testene de har tatt.

DEL

– På grunn av manglende kapasitet hos de som analyserer prøvene er det umulig å være helt sikker på om vi har smittede personer i vår kommune eller ei, uttaler kommuneoverlege Tor Halvor Bjørnstad-Tuveng og ordfører Merete Myhre Moen i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Den medisinske tilstanden på Tynset er stabil. Vi opplever å ha hodet over vann og vi har kapasitet på legekontret vårt til å håndtere alle typer pasienter, står det i pressemeldingen.

På nasjonalt plan er det de siste dagene uttrykt bekymring for at pasienter venter for lenge med å kontakte lege, enten fordi de tenker at helsevesenet er overbelastet eller fordi de er redde for smitte.

Kommuneoverlege og ordfører forsikrer at det er trygt for pasienter å komme til legekontoret på Tynset, men det er viktig at pasientene tar kontakt på telefon først.

– Vår klare oppfordring er derfor: Ikke nøl med å kontakte lege eller legevakt på telefon. Ved å ringe, vil du få god veiledning og hjelp til å finne ut av hva som er riktig å gjøre i ditt tilfelle. Og helt til slutt; Har du fått time på legekontoret for en stund siden og i mellomtiden fått luftveisplager, så ring legekontoret og gi beskjed om det.

Artikkeltags