Tre lokale ungdomsbedrifter reiser til NM denne uka

FRA RØROS: Sakte men sikkert UB.

FRA RØROS: Sakte men sikkert UB.

Artikkelen er over 3 år gammel

Storsteigen har befestet sin posisjon som skolen for entreprenørskap.

DEL

Hedmark stiller med fem ungdomsbedrifter på årets NM for ungdomsbedrifter. To av dem er lokale, og nærmere bestemt fra Storsteigen i Alvdal: Fjøs og Tjenester UB og Enklere Gårdsdrift UB. De øvrige deltakerne er Eventicon UB, Contra UB, og EatSimple UB.

Fra Sør-Trøndelag deltar Sakte men sikkert UB, en bedrift fra Røros videregående skole. Sikkerhet sikret NM-tur

Norgesmesterskapet går av stabelen 4. og 5. mai på Lillestrøm.

Eventicon UB ble i mars kåret til fylkets beste Ungdomsbedrift, og de er dermed den eneste bedriften fra Hedmark som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen: Norges beste Ungdomsbedrift 2017. Vinneren representerer Norge i EM i Brussel i sommer.

I 2016 var over 1 000 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Hedmark. Mange av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene. Det er Ungt Entreprenørskap Hedmark som opplyser dette.

Les mer om gullbillettvinnerne fra Storsteigen: – Norges råeste entreprenørskapsskole

– Gjennom ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Paul Christian Frikstad, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Hedmark.

Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap (UE) er en ideell, landsdekkende organisasjon som i samspill med skoleverket, næringslivet og andre aktører jobber for å utvikle barns og unge kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.

Ungdomsbedrift gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår etablerer, driver og avvikler elevene en ungdomsbedrift. De har en lærer som veileder, og en mentor fra lokalt næringsliv.

Elevene arbeider ut ifra en konkret produktidé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Grunnlaget for bedriften er elevenes egne ideer, basert på en prosess med idé- og produktutvikling.

Artikkeltags