Oskar Tørres Lindstad endte på andreplass og Jørn Ligård på tredje plass under helgens ungdomsmesterskap i bandhund, som ble arrangert ved TOS arena.

Tørres Lindstad gikk med hunden Bella, lånt av eier Vidar Tørres. Totalscoren til fører og hund ble på 91 av 100 poeng, seks poeng bak vinner Erik Linstad fra Hedmark Elghundklubb.

– Det har vært en spennende og interessant helg! Å stå opp kl. 03.00 på lørdag for å være klar til prøvesvaret i Tufsingdalen kl. 05.00 hører med i det her gamet, og selv om det var veldig vanskelig jaktvær lyktes vi i å finne elg. «Bella jakter jo hele tiden,» sa dommeren underveis, og da visste jeg at han var fornøyd. Min første jaktprøve, men slettes ikke den siste! Nå gleder jeg meg først til å slippe hund 21. august, og senere komme igang med jakta 25. september, kommenterer Tørres Lindstad.

Ligårds totalte poengsum lå på 88 av 100 poeng. Han gikk med hunden Engefloens Anja, lånt av Stein Grue.

– Alt i alt er jeg fornøyd. En tredjeplass er ikke dårlig. Hvis jeg hadde gjort det litt annerledes ser jeg at det hadde vært muligheter for litt flere poeng, men jeg er kjempefornøyd, jeg. Det er første jaktprøva jeg går også, så sånt sett gikk det greit. Gikk med erfaren bikkje og hun gjorde jobben sin godt, hun, kommenterer Ligård.

- Det var første jaktprøven for begge to. Da er det imponerende at de fikk en slik poengsum, kommenterer Martin Tamnes Krog, leder i ungdomsmesterskapets komité og prøveleder.

Totalt deltok ti utøvere på ungdomsmesterskapet. Deltakerne ble dømt i fem ulike momenter: oppførsel ved søk etter elg, evne til å finne elg, oppførsel når hunden stiller inn på elgen, oppførsel fremfor eller ved syn av elg og sporing av elg.