Starter opp helse- og oppvekstfag for voksne

Nord-Østerdal videregående skole på Tynset.

Nord-Østerdal videregående skole på Tynset. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Er du voksen og ønsker å utdanne deg i helse- og oppvekstfag, har du muligheten på Tynset nå.

DEL

Nord-Østerdal videregående skole setter i gang et tilbud med VG1 helse- og oppvekstfag for voksne i februar. Signe Vingelsgård Rugtveit som er rådgiver ved Senter for voksnes læring forteller at de holder et informasjonsmøte på skolen tirsdag 8. januar.

– Her er det bare å møte opp for dem som vil høre mer om tilbudet, sier Rugtveit.

Hun forklarer at det i høst sto overraskende mange elever på venteliste etter at inntaket var gjort på helse- og oppvekstfag. Mange av dem var voksne, og mange var minoritetsspråklige. Rugtveit sier det dreier seg om søkere med voksenrett, altså personer som ikke har fullført videregående skole tidligere. I køen havner voksne over 25 år bak de søkerne som har ungdomsrett.

– Her i regionen er det ofte for lavt antall søkere til at det kan bli voksentilbud, men det endte med at vi satt med noen, og fylket vil gi penger for å opprette tilbudet, sier Rugtveit videre.

Per i dag er det fem elever i gruppa, men det er plass til flere. Tilbudet går i utgangspunktet fra februar til desember. De som har basisfagene fra før og bare trenger programfagene, kan få undervisning kun i dem.

Rugtveit forteller at undervisningen er modulbasert, og at de som ønsker hele tilbudet, går fire dager i uka, mens de som bare trenger programfagene kan gå på skolen to dager i uka. Det skal være mulig å kombinere jobb og undervisning.

– Vi prøver å legge til rette så godt som mulig, sier Rugtveit.

Hun håper flere melder seg på.

– Vi vet at det finnes folk som er i jobb allerede, ufaglærte, som ønsker å ha mulighet til å ta skole, sier hun.

Artikkeltags